Ervaren allround leverancier voor de landbouwsector

Onderneming in de landbouwsector zoekt MBI-kandidaat ter overname. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 5.000.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

21-50

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Agri & food

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29550

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een ervaren allround leverancier voor de landbouwsector. De onderneming levert onder andere de volgende producten: melkinstallaties, stalinrichting, voer- en drinkwatervoorziening, mestverwerking, ventilatie en overige veeverzorgingsproducten. De onderneming beschikt over een uitgebreid team met professionele medewerkers waarbij service en goed advies hoog in het vaandel staan. Daarnaast zijn er deskundige monteurs werkzaam voor de onderneming die zorgen voor de installatie en het onderhoud van de machines en installaties. 

Bijzonderheden
De onderneming beschikt over een uitgebreid assortiment aan robuuste stalinrichting, hetgeen volledig in eigen beheer wordt ontworpen en geproduceerd. Hierdoor is de onderneming in staat om op een efficiënte wijze maatwerk te leveren aan haar klanten. Daarnaast beschikt de onderneming over een klantenbestand met meer dan 2.500 klanten.  

Kerncijfers
De gerealiseerde omzet voor 2019 bedraagt circa 5 miljoen euro. Voor de onderneming zijn gemiddeld circa 27 werknemers in dienst (exclusief directie). 

Locatie
De onderneming is gevestigd in Zuid-Nederland en is zeer goed bereikbaar.

Reden van verkoop
De huidige directie wilt zich in de toekomst graag gaan richten op andere activiteiten. De aandeelhouders wensen de onderneming te verkopen aan een passende partij, zodat de onderneming kan worden voortgezet.

Transactievorm
De transactie betreft een 100% aandelentransactie.

Geschikt voor
De directie is op zoek naar een MBI-kandidaat die het volledige potentieel van de onderneming kan benutten dan wel de commerciële slagkracht kan vergroten.

Procedure
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er een informatiememorandum beschikbaar waarin de activiteiten van de onderneming nader in detail worden toegelicht. 

Worrel & Jetten

Kantoor uitgelicht

Ontwikkeling door overnames of fusies is een complex traject met verschillende invalshoeken met een diversiteit aan financiële en niet-financiële vraagstukken. Het team van Worrell & Jetten is uw ervaren overname- en strategisch adviseur die u helpt bij alle facetten van fusie of overname. Een optimale proces begeleiding en rendement.