Financieringsmogelijkheid in onderneming met groeipotentie

Onderneming in paramedische hulpmiddelen zoekt financiering. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.500.000

EBITDA

EBITDA € 200.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Gezondheidszorg & farmacie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29845

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming betreft een fabrikant in de paramedische hulpmiddelenbranche gevestigd in Oost-Nederland. Het bedrijf adviseert en vervaardigt paramedische hulpmiddelen. Ultimo 2020 zijn er voor de onderneming 15 FTE werkzaam.

De onderneming heeft een sterke concurrentiepositie door:

  • Innovatief en uniek product
  • Volledig digitale modellering en vervaardiging van de hulpmiddelen
  • Vakbekwame hulpmiddelen adviseurs (vakkennis i.c.m. groot netwerk)
  • Langlopende contracten met alle grote hulpmiddelenleveranciers in Nederland

Financieel
De omzet is vanaf 2017 flink gegroeid door een contract met de grootste hulpmiddelenleverancier in Nederland. De EBITDA-marge was in de jaren 2016-2018 gering en tevens de aanleiding voor de komst van het nieuwe management en de start van het verandertraject midden 2018.

Winststijging
Deze veranderingen hebben in 2019 geresulteerd in een aanzienlijke winststijging. In 2019 is een gezonde marge van 12% neergezet. Door de verstevigde marktpositie is in februari 2020 het aantal adviseurs uitgebreid. In 2020 is er vanwege Covid-19 beperkingen een tijdelijke omzetdaling te zien, terwijl het uitgebreide personeelsbestand (met de daarbij horende kosten) in tact is gelaten.

Omzetprognose
In 2021 zal de omzet licht stijgen t.o.v. 2019 en in 2022, na corona, zal de omzet (weer) verder doorgroeien. De verwachting is dat in 2022 de EBITDA-marge verder verbeterd zal worden. 

Investering
Huidige bedrijfsomvang is toereikend voor een omzetgroei van 50% ten opzichte van 2019. Schaalbaarheid door internationale uitbreiding behoort tot de mogelijkheden. De huidige propositie betreft een interessante belegging in een onderneming met duidelijke (internationale) groeipotentie en een ervaren management team.

Reden van financiering
Financiering wordt aangewend voor het aflossen van de huidige financiering van een uittredend aandeelhouder.

Beoogde financieringsvorm
De benodigde financiering betreft €500.000. Financiering kan deels met zekerheid worden afgedekt. Investeerder ontvangt een passend rendement op deze investering.

Meer informatie
Er is meer informatie beschikbaar na het tekenen van een geheimhoudings-verklaring, waarbij de voorkeur bestaat om eerst een kennismakingsgesprek tussen verkopers en kandidaat-koper te arrangeren.

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.