Onderneming in technische service zoekt groeikapitaal

Uitrol van all-in service concept


Beschrijving

Goed gepositioneerde onderneming voor kalibratie van meetmiddelen en de validatie van meetprocessen ten behoeve van de sectoren pharma & life sciences, care, food en feed. In deze sectoren is nauwkeurige en betrouwbare meting en regeling van procesgrootheden van groot belang. Meetapparatuur en meetprocessen dienen derhalve frequent te worden getoetst (kalibratie en validatie) op afwijkingen.

All-in service concept
Opdrachtgevers in deze sectoren willen meer transparantie en prestatieafspraken. Ondernemer gaat een all-in serviceconcept aanbieden waarbij gebruikers van meetapparatuur het gebruik, de instandhouding, de kalibratie en validatie als één all-in pakket afnemen, tegen een vast bedrag. De onderneming garandeert de beschikbaarheid en betrouwbaarheid tegen vooraf afgesproken normen (prestaties).

Profiel onderneming
De onderneming is specialist op het gebied van kalibratie, validatie en reparatie van meetapparatuur. De huidige DGA heeft de onderneming eind 2019 overgenomen en heeft veel ervaring in deze sector. De onderneming beschikt, naast de DGA, over een 2-tal medewerkers, te weten een software- en hardware engineer. Ondanks de kleine omvang van het bedrijf is sprake van goede naamsbekendheid en marktpositie.

Ambitie
Het leveren van all-in services vormt een goed verdienmodel aangezien gebruikers bereid zijn hun risico’s af te kopen, die de onderneming juist, vanwege haar expertise, goed kan inschatten. De ambitie van de DGA is om over 5 jaar het beste all-in servicebedrijf voor meetapparatuur in Nederland te zijn. De omzet is dan ruim € 3.000.000 met een EBITDA boven de 20%.

Kapitaalbehoefte
Het bedrijf is in oktober 2019 overgenomen. De nieuwe DGA zoekt € 300.000 kapitaal voor de investering in apparatuur en een werkkapitaalfinanciering. Vorm en condities voor een uitstekend rendement zijn bespreekbaar.

Omzet

€ 3.000.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

Gezondheidszorg & farmacie, Industrie & productie

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28850

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!