Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Onderneming in (verpakkings)drukwerk

Begrip in de regio op het gebied van kwaliteitsdrukwerk


Beschrijving

Onderneming die onder leiding van een bevlogen ondernemer al meer dan 25 jaar een begrip is in de regio op het gebied van kwaliteitsdrukwerk. Vanuit het ontzorgen van de klant, kan de onderneming het gehele proces van grafische communicatie in eigen huis verrichten en men acteert, indien gewenst, als procesregisseur. Daarbij streeft de onderneming naar een zo duurzaam mogelijke productie met FSC gecertificeerde producten. Door gebruik te maken van een Color Management Systeem, worden bovendien de nauwkeurigheid en de voorspelbaarheid van de kleuren gewaarborgd. De onderneming beschikt over een geavanceerd en up-to-date machinepark, met onder meer een vijfkleuren drukpers.

Organisatie
Naast de ondernemer, bestaat de onderneming uit een team van ervaren vakkrachten, die hun eigen klantverantwoordelijkheid dragen en, afhankelijk van de functie, zelf vertegenwoordigd zijn in de regionale netwerken. Het bedrijfspand is in eigendom van de ondernemer en kan al naar gelang de wensen van de koper worden gehuurd of gekocht.

Sector en regio
De onderneming is regionaal actief in de grafische industrie en opereert vanuit Zuid-Nederland. De groeiende en trouwe klantenportefeuille kenmerkt zich door een grote en gezonde spreiding in voornamelijk regionale zakelijke klanten en kent een goede samenwerking met diverse reclamebureaus. Het bedrijf kent een specialisme in verpakkingsdrukwerk.

Rechtsvorm en beoogde transactie
De rechtsvorm van de organisatie betreft een besloten vennootschap. Gezien de huidige rechtsvorm betreft de beoogde transactie een aandelentransactie, met daarnaast een overname van het machinepark.

Reden van verkoop
De ondernemer kent geen directie opvolging en is op zoek naar een partij die “uit hetzelfde hout gesneden is” en de drukkerij kan voortzetten en verder kan uitbouwen. Ondernemer is graag bereid om (indien gewenst) een nader te bepalen periode aan te blijven om een zorgvuldige overdracht te waarborgen.

Profiel koper
Strategische koper of (vermogende) MBI-kandidaat

Financiële informatie

  • Omzetindicatie 2017 € 1.000.000,- tot € 1.300.000,
  • EBITDA-indicatie 2017 € 100.000,- tot € 150.000,- (genormaliseerd)
Omzet
€ 1,200,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Zuid Nederland
Sector
Media, reclame & communicatie
Profielnummer
#23666