Onderneming met eigen tassenmerk

Schouder- en rugtassen onder een gerenommeerde merknaam


Beschrijving

Een onderneming die zich richt op het ontwerpen en de verkoop (B2B) van met name schouder- en rugtassen in een specifiek segment en onder een gerenommeerde merknaam. De onderneming levert aan circa 400-500 vaste klanten in Nederland en is gevestigd in Oost-Nederland

Design
Voor het design van de tassen werkt de binnendienst (deels) samen met externe inhuur en producenten, als gevolg waarvan de creatieve afhankelijkheid van de ondernemer is ingeperkt. Om de leveringen te waarborgen, wordt voor de productie samengewerkt met twee vaste partners in China.

Financiële informatie
De onderneming realiseert een jaarlijks omzetniveau van € 1-2 miljoen, waarbij in de laatste jaren nagenoeg altijd omzetgroei is gerealiseerd. De contributiemarge bedraagt circa 25% en de EBITDA-marge varieert tussen de 10% en 20%.

Bedrijfsvoering
Momenteel is de aandeelhouder circa 20 uur per week werkzaam voor de onderneming. Het is een persoonlijke keuze van de aandeelhouder om te focussen op het stabiliseren van de huidige gang van zaken en niet in te zetten op groei.

Groeikansen
Er zijn dan ook volop groeikansen, door het verder versterken van de merknaam in combinatie met een actieve salesaanpak. De sterke merknaam biedt kansen om een breder assortiment aan te bieden en de verkoopaantallen zowel online als offline te laten groeien. Groei bij zowel bestaande klanten als nieuwe klanten is mogelijk door onder andere uitbreiding van het assortiment, actievere digital marketing, een actievere salesaanpak, B2C-verkoop en uitbreiding van de verkoopactiviteiten naar omringende landen.

Beoogde transactie
Nu de onderneming is uitgebouwd tot de huidige omvang, met een goede basis voor verdere groei, wordt de onderneming ter overname aangeboden. Onder meer doordat de organisatie vergaand is geautomatiseerd, sprake is van een opzegbaar huurcontract met een korte looptijd en de kostenstructuur vergaand variabel is, is er voor een overnamekandidaat veel flexibiliteit.

Kansen voor een overnemende partij
De onderneming biedt kansen aan een strategische partij die schaalvergroting of uitbreiding van de activiteiten wil realiseren, waarbij voornamelijk op het commerciële vlak kansen liggen in een actievere sales-/marketingaanpak. De onderneming is ook uitermate geschikt voor een MBI-kandidaat, die in staat is de onderneming verder uit te bouwen. De directeur-aandeelhouder zal zorgdragen voor een goede overdracht.

Omzet

€ 1.500.000

Winst

EBITDA € 200.000

Aantal Fte

1

Regio

Oost Nederland

Sector

Detailhandel

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29334

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!