Onderneming met flexibel softwarepakket voor verhuurbranche

Software voor bedrijven die materialen verhuren


Beschrijving

Een onderneming in branchegespecialiseerde software voor verhuur van materialen. Denk aan machines, toilet, tent, containers, etc. Daarnaast is het pakket ook geschikt voor cateringbedrijven, maar vanwege corona is er op dit moment minder tot geen focus op.

Businessmodel
Er is reeds veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van het cloud based-softwarepakket. Er wordt gewerkt met een eenmalige aanbetaling/opstartkosten en daarna een maandfee (terugkerende omzet) voor de hosting. Los zijn er strippenkaarten te kopen of losse modules bij uitbreiding van een bestaand pakket.

Samenwerking
Het bedrijf werkt samen met partijen/software van Exact, SnelStart, Twinfield, Mollie en WordPress/Woocommerce. Maar ook touchscreen bestelzuilen behoren tot het aanbod.

Potentie
De potentie is bijzonder groot. Per dag worden 50 bedrijven gebeld, velen wensen aanvullende informatie en 1 op de 5 een persoonlijke demo. Dit is precies waar de huidige eigenaren 'vast lopen'. De persoonlijke demo's kosten tijd die ten koste gaat van de doorontwikkeling van andere onderdelen. Denk ook aan up-sell of betere marketingstrategieen.

Fee + recurring omzet
Vaak betalen nieuwe klant een opstart-fee tussen de 1-10K en een maandbedrag ergens tussen de 50 en 400 euro.

Modules
Dit bedrijf kan dankzij de specialistische modules/software veel bereiken, echter is de ruimte om te groeien door bezetting en de juiste strategie beperkt. Dit is nieuw voor de huidige eigenaren en ze weten niet goed wat ze moeten doen om er een volwaardig bedrijf van te maken.

DGA
Er zijn 2 aandeelhouders, 1 met 50% aandelen + bestuurder. De ander met 50% aandelen is geen bestuurder.

Omzet

€ 100.000

Winst

€ 40.000

Aantal Fte

1

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

IT, online & e-commerce, Zakelijke dienstverlening

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29701

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!