Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Onderscheidende Griekse foodproducent

€ 150.000 lening gezocht voor herstart productie


Beschrijving

De onderneming betreft een familiebedrijf van goed Nederlands sprekende, hoog opgeleide native Grieken (vader en zoon), die meer dan 30 jaar food ervaring in Nederland hebben. Enige jaren geleden hebben zij in Griekenland een compleet nieuw state-of-the-art productiebedrijf van 5.000 m² opgezet voor de productie van authentieke Griekse foodproducten (Mediterrane delicatessen) van hoge kwaliteit, grondstoffen voor de horeca en agrarische producten.

Bijzonderheden
Het productiebedrijf is momenteel inactief, maar staat klaar om weer snel opgestart te worden. Onderscheidend zijn de kwaliteit, de prijs en het feit dat alle producten (sauzen, bonen, erwten, uitjes, tomaten) in glazen potjes worden geleverd, terwijl de concurrentie dat nog in blik doet. De concurrentie bestaat uit slechts twee Griekse bedrijven die gezamenlijk de prijzen voor deze producten hoog houden.

Productieproces
Het productieproces is modern en gecertificeerd, de producten zijn van hoge kwaliteit en zeer gewild. De belangstelling voor deze producten vanuit groothandels en supermarktketens is zeer groot, zowel in Griekenland als daarbuiten in landen als Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zweden, Roemenië en Israël. De fabriek is zodanig compleet ingericht dat ook andere producten dan de huidige daar kunnen worden geproduceerd en heeft een capaciteit van € 5 miljoen omzet per jaar. De herstart van de onderneming wordt belemmerd door gebrek aan werkkapitaal.

Gezocht naar
Gezocht wordt naar een betrokken (liefst strategische) investeerder, die niet alleen geld inbrengt, maar tevens als klankbord kan dienen m.b.t. de verdere ontwikkeling van de producten en de organisatie en liefst een internationaal netwerk heeft via welk de producten kunnen worden afgezet. Benodigd is € 150.000 werkkapitaalfinanciering voor overbrugging van de herstart en de initiële werkkapitaalbehoefte. Deze € 150.000 kan verstrekt worden in de vorm van een converteerbare lening, die t.z.t. omgezet kan worden in aandelen (50%) in een nieuw op te zetten Nederlandse verkoopmaatschappij, via welke alle verkopen naar landen buiten Griekenland lopen.

Participatie
Daarnaast behoort participatie in de Giekse N.V. tot de mogelijkheden. Voor het eerste jaar wordt op basis van de huidige contacten met klanten een omzet van € 800.000 ingeschat met een bruto-marge van ca. 50%. Een brochure met productbeschrijvingen en een businessplan zijn beschikbaar.

Griekse markt
Gezien de recente positieve ontwikkelingen van de economie in Griekenland en de voorliggende marktkansen is dit een unieke investeringspropositie in een veelbelovende onderneming, waarbij de timing ideaal is. Zie www.filemafoods.com. 

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Aantal FTE
2-5
Regio
Locatie anoniem
Sector
Agri & food, Industrie & productie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26074