Volledig online opleiden en examineren

Het bedrijf is één van de eerste opleiders met een volledig online erkende opleiding -en examensysteem. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 85.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29295

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf is 10 jaar geleden opgericht door een van de huidige eigenaren. Het bedrijf is één van de eerste opleiders met een volledig online erkende opleiding- en examensysteem. De afgegeven certificaten/diploma’s zijn volledig rechtsgeldig. Sinds 2011 beschikt het bedrijf al over het ISO 9001-certificaat. De gegeven opleidingen zijn in deze vorm uniek in Nederland en dan vooral de cursus BHV. 

Bijzonderheden
Er zijn verschillende vaste klanten. Dit zijn grote franchise ketens. De opleidingen zijn erkend. De kwaliteit van de opleidingen en examens is gegarandeerd. Daarnaast voldoen ze aan de eisen van de huidige Arbowet. De opleidingen die online worden aangeboden zijn o.a. bedrijfshulpverlening en logistiek.

Kerncijfers
De opleiding bedrijfshulpverlening is de meest verkochte. Klanten die dit eenmaal hebben gedaan, moeten jaarlijks terugkeren voor het vernieuwen van het certificaat. Hierdoor komt jaarlijks 90% van de klanten terug. Dit leverde in 2019 een omzet op van ruim € 40.000. Dit zal naar verwachting in 2020 een omzet van € 80.000 opleveren.

Aanvullende opleidingen
Gezien de klantengroep (400 klanten) is het goed mogelijk om aanvullende opleidingen op deze manier aan te bieden via de website.

Klantenbenadering
In 2019 en een gedeelte van 2020 is er een fulltime medewerker in dienst geweest voor klantenbenadering. Dit heeft tot een omzetstijging geleid van bijna 300% in 2019 ten opzichte van 2020. In april 2020 is ervoor gekozen om de klantenbenadering door een parttime medewerker vanuit huis te laten doen. Hierdoor zijn de kosten verlaagd. De omzet laat in 2020 een groei zien van bijna 50%. Natuurlijk wordt er ook online geïnvesteerd, zodat potentiële klanten het bedrijf weten te vinden voor de aangeboden opleidingen.

Sterke punten

  • Eén van de weinige volledige online aanbieders van deze producten.
  • Opleidingen en examen kunnen 24/7 en overal ter wereld worden gevolgd en geëxamineerd.
  • De website kan eenvoudig uitgebreid worden met andere opleidingen en examens.
  • Zeer sterke groei van e-learning de laatste jaren. De klant kan zelf bepalen wanneer de opleiding en het examen gedaan worden. De werkgever kan stimuleren om dit in de eigen tijd te doen.
  • Gezien de groei die gerealiseerd is, wordt er dit jaar een EBITDA verwacht van € 35.000 bij een omzet € 85.000 en voor 2021 een EBITDA van € 65.000 bij een omzet van € 115.000.

Terugkerende klanten
Hier zullen de komende jaren de vruchten van geplukt kunnen worden doordat 90% van de klanten jaarlijks terugkomt.

Vraagprijs
Er zal sprake zijn van een aandelentransactie. De verkoopvraagprijs voor de overname bedraagt € 175.000 inclusief een eigen vermogen van ca. € 40.000.

Geschikt voor
Uniek online aanbod in opleidingen voor commerciële MBI'er of als uitbreiding voor een strategische partij.

MKB-Fonds

Investeerder in beeld

MKB Fonds investeert in volwassen mkb-bedrijven met een bewezen marktpositie. Wij zijn een lange termijn, actief ondersteunende investeerder, die zich voornamelijk richt op het realiseren van bedrijfsopvolging (pre-exit) en buy and build.