Online groothandel in tuinartikelen

Met sterke eigen merken


Beschrijving

Een goed renderende groothandel in tuinartikelen. Daarnaast wordt ongeveer de helft van de opbrengsten gegenereerd uit het verkopen van kerst gerelateerde decoratie-artikelen. De onderneming is gevestigd in Midden-Nederland, maar is niet locatie-gebonden.

Bijzonderheden
Vanuit het bedrijfspand - waarin zowel een groot magazijn als het kantoor gevestigd zijn - bedient zij relaties op de particuliere markt. Door de sterke online positionering weet men de klanten te bereiken via zowel de eigen webshops als via marketplaces. De onderneming bestaat al ruim 10 jaar en heeft mede door de positionering van haar eigen merkproducten een goede naam in de markt. Bijna elk product dat wordt verkocht is geproduceerd onder de eigen merknamen.

Magazijn
De onderneming levert de artikelen vanuit het eigen magazijn. Verder is de verkoop van de producten seizoensgebonden. Door de mix van artikelen zijn de seizoenen complementair aan elkaar maar de zwaartepunten liggen in het voorjaar, de zomer en de winter.

Financieel

  • De omzet van de onderneming kende de afgelopen jaren een gezonde groei. De omzet bedroeg in 2019 circa € 1,3 miljoen. Ook in het jaar 2020 wordt, op basis van de tussentijdse cijfers, een groei verwacht. Covid-19 heeft derhalve geen invloed op de exploitatie van de onderneming, wellicht zelfs een positieve.
  • De genormaliseerde EBITDA-marge bedroeg in 2019 circa € 130.000. Op basis van de interne administratie 2020 lijkt het resultaat voor 2020 hoger te worden.

Structuur en organisatie
Naast de eigenaar zijn er 3 medewerkers werkzaam bij de onderneming op parttime basis. Zij zijn verantwoordelijk voor het magazijn, de klantenservice en voor een gedeelte de online positionering. De ondernemer is verantwoordelijk voor de inkoop van producten en het maken van afspraken met de grote marketplaces. Zijn tijdsbesteding bedraagt circa 1 dag per week.

Reden verkoop
De onderneming wordt ter overname aangeboden omdat de verkoper zich wil richten op andere (zakelijke) activiteiten. Uiteraard is de verkoper na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode, betrokken te blijven bij de onderneming.

Overname kandidaat
De onderneming is onder andere geschikt voor een strategische partij of MBI-kandidaat.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. Gezien de juridische structuur van de onderneming zal de verkoop plaatsvinden op basis van een activa/passiva-transactie. De huur van het onroerend goed kan worden voortgezet na de transactie, dit is optioneel.

Verdere procedure / contactgegevens
Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet

€ 1.300.000

Winst

EBITDA € 130.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

Groothandel, IT, online & e-commerce

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Profielnummer

#29242

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!