(Online) meubelbedrijf

Met showroom, webshops, maatwerk en voorraad


Beschrijving

De meubelzaak bestaat nu circa 10 jaar. Door de jaren heen zijn wij ons steeds meer gaan specialiseren in unieke meubelstukken en uniek maatwerk. Dit in combinatie met 2 nieuwe websites/-shops om ons ook te kunnen richten op de online verkoop.

Kerncijfers
De onderneming kent een omzet van circa € 220.000 bij een gemiddelde voorraad van ongeveer € 150.000 ( inkoop excl. BTW 2019 ). De omzet en winst groeit elk jaar.

Panden
Het bedrijf is gevestigd in 3 verschillende panden: 1 showroom van circa 350m2 met 1 groot magazijn van circa 220m2 en een klein magazijn van 75m2. Het zijn gehuurde panden, contract verlenging en opzegging op korte termijn zijn beide mogelijk.

Activiteiten
De onderneming richt zich op de unieke meubelstukken welke niet op elke hoek van de straat te verkrijgen zijn. Gelukkig slaat dit goed aan en merkt de verkopende partij dat ze klanten binnen krijgen uit heel Nederland, heel België en steeds vaker online aanvragen hebben uit Frankrijk, Spanje en van binnenhuisarchitecten en ontwerpstudio's. Verder doet de onderneming zaken met enkele partijen waar het bedrijf goede afspraken mee heeft en met name tafels van A-Z op maat kunnen laten maken tegen een zeer goede kwaliteit.

Webshop
Buiten het bovengenoemde heeft het bedrijf sinds kort een extra nieuwe webshop laten maken, puur voor de makkelijke online verkoop van de 'standaard' tafels met een zeer goede kwaliteit tegen een scherpe prijs welke de onderneming uit voorraad kan leveren. Dit om een veel bredere doelgroep te bereiken met relatief weinig moeite.

Online verkoop
Online verkoop/vindbaarheid is een zeer belangrijk punt en heeft het bedrijf zich jarenlang in verdiept en veel in geïnvesteerd. Het meubelbedrijf is steeds beter gratis vindbaar online zodat de hoge adverteerkosten steeds verder af kunnen nemen.

Overname
Het overnamebedrag is opgebouwd uit de voorraad, inventaris en omzetcapaciteit. De eigenaar is bereid om het gehele overname proces en de eerste periode erna te begeleiden.

Reden voor verkoop
De huidige eigenaar wil een andere passie gaan volgen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor een activa-transactie; dit ter bespreking in onderling overleg.

Omzet

€ 220.000

Aantal Fte

1

Regio

Locatie anoniem

Sector

Detailhandel

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Profielnummer

#29322

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!