Online retailer baby-/peuterproducten

Met fysieke winkel in Randstad

Online retailer van babyspullen. Ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

Omzet € 6.500.000

Winst Op aanvraag

Sector E-commerce/ webshops

RegioWest-Nederland

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 6.500.000
FTE 11-20
Beschrijving

Een online retailer van producten voor baby’s en peuters met een fysieke winkel in de Randstad. De onderneming heeft in de ruim 30 jaar dat zij bestaat een uitstekende naamsbekendheid opgebouwd. De onderneming biedt haar klanten een compleet assortiment van producten voor baby’s en peuters van 125+ verschillende merken. De belangrijkste afzetmarkten betreffen Nederland en Scandinavië. Tevens liggen er veel kansen in België en Duitsland.

Bijzonderheden
De afgelopen jaren is de focus van de onderneming verlegd van haar fysieke winkels naar haar online aanwezigheid. Er wordt vol in gezet op online marketing, met succes. De goede regionale naam is ondertussen een landelijk begrip. De onderneming heeft een solide basis opgebouwd in een concurrerende sector. De onderneming is aangekomen op een kantelpunt waar extra kennis van de markt en financiële middelen benodigd zijn om de volgende fase in te gaan. Derhalve is de huidige eigenaar opzoek naar een (strategische) partner om de onderneming naar het volgende niveau te tillen. 

Financieel

  • De omzet bedroeg in het boekjaar 2021 ruim € 6,5 miljoen;
  • In de eerste maanden van 2022 ligt de onderneming op schema om de gerealiseerde omzet van 2021 te overtreffen.

Structuur en organisatie
De organisatie kent een platte structuur met korte communicatielijnen en een hands-on mentaliteit. Naast de directie zijn er circa 17 werknemers werkzaam bij de onderneming. De huidige eigenaar voert de dagelijkse leiding. Een medewerker heeft de leiding over de e-commerce en iemand over de inkoop. De rest van het personeel is ondersteunend op het gebied van klantenservice, in de winkel of in het magazijn.

Reden verkoop
De huidige aandeelhouder is op zoek naar een (strategische) partner met de benodigde kennis, kunde en middelen om de onderneming de volgende fase in te leiden. Specifieke verbeterpunten zijn professionalisering en automatisering, buitenlandse expansie en groeiversnelling.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij dan wel voor een investeringsmaatschappij. Een MBI-kandidaat met voldoende financiële middelen en kennis van de sector is ook welkom.

Transactie
De voorkeur gaat hierbij uit naar een aandelentransactie, waarbij in overleg met de potentiële koper zal worden bepaald wat exact verkocht wordt.

Verdere procedure/contactgegevens
Bij wederzijdse interesse kan na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt. 

Omzet € 6.500.000

Winst Op aanvraag

Sector E-commerce/ webshops

RegioWest-Nederland

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 6.500.000
FTE 11-20