Online retailer/importeur energietransitie-producten

Snel groeiend bedrijf in een aantrekkelijk marktsegment

Omzet € 14.000.000

Winst EBITDA € 2.400.000

Sector Detailhandel · Groothandel

RegioMidden-Nederland

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 14.000.000
FTE 11-20
Beschrijving

Snelgroeiende online retailer en importeur (BV) die zich heeft gespecialiseerd in de verkoop en import van producten ten behoeve van de transitie naar hernieuwbare energie. Dit is een zeer actueel onderwerp gezien de hoge energieprijzen en hoge vraag naar alternatieve bronnen van energie. De omzet en winstgevendheid is zeer goed en de toekomstperspectieven zijn zeer goed gezien de gunstige marktomstandigheden.

De organisatie
De onderneming is actief in het B2C- en het B2B-segment. In beide segmenten zijn de perspectieven zeer gunstig. Het bedrijf heeft een effectieve online marketing, goede reputatie, goede kwaliteit/prijs-verhouding, hoge flexibiliteit en heeft een toonaangevende positie in de B2C-markt opgebouwd. Het B2B-segment ontwikkelt zich zeer snel. De onderneming speelt een belangrijke rol in de transitie naar een duurzame samenleving.

Locatie                
Midden-Nederland. Functioneel pand met gunstige ligging op industrieterrein. De onderneming loopt tegen haar grenzen aan en zou kunnen profiteren van een groter pand en meer liquide middelen om verdere groei te faciliteren.

Afzet           
De omzetverwachting voor 2022 is circa 14 miljoen (een verdubbeling t.o.v. 2021) met een EBITDA van circa 2,4 miljoen (17%). De producten worden grotendeels verkocht via de websites (B2C) en direct aan zakelijke klanten/installateurs (B2B). De omzet groei verwachting is 30% tot 50% voor de komende 5 jaren. We verwachten dat de marktcondities minstens 10 jaar zeer gunstig blijven.

Bijzonderheden
Door de klantgerichte marktbenadering en goede online marketing heeft de onderneming een goede reputatie en gezond rendement opgebouwd. Goede contacten met leveranciers en loyale klanten. De werknemers zijn gemotiveerd en bereid on hard te werken. Interessante groeimogelijkheden en kansen om de onderneming snel verder (internationaal) uit te bouwen door te investeren in capaciteitsuitbreiding en organisatieontwikkeling en de liquiditeit te verruimen.

Reden bedrijfsoverdracht 
De huidige ondernemers willen het rustiger aan doen. De onderneming is eenvoudig over te dragen. De DGA’s verzorgen graag een gedegen overdracht.

Aandelentransactie
Een aandelen transactie waarbij de gehele onderneming wordt overgenomen inclusief de bedrijfsactiviteiten, eigendomsrechten, omzet, materialen, bedrijfsmiddelen, voorraden en naam van de onderneming worden verkocht inclusief klantenbestand, rechten en medewerkers. Deze onderneming is bijzonder interessant voor een strategische koper of investeerder, eventueel gecombineerd met een MBI-kandidaat.

Brookz Sectormonitor Detailhandel
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Detailhandel? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Detailhandel jou bij helpen.

Omzet € 14.000.000

Winst EBITDA € 2.400.000

Sector Detailhandel · Groothandel

RegioMidden-Nederland

Beschikbaar
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 14.000.000
FTE 11-20