Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Ontwikkelaar/leverancier ICT systemen voor ERP en toegangscontrole

Marktleider in NL binnen high-end markten sport en leisure


Beschrijving

De NL onderneming (BV) is inmiddels ruim 20 jaar actief in het ontwikkelen, produceren en leveren van ERP systemen voor sportaccommodaties en leisure complexen. De software is met name bedoeld voor algeheel beheer: ledenadministratie, reservering, betaling, toegangscontrole. lockers en planning van beheer en personeel.

Marktleider
De onderneming is onbetwist marktleider in het hogere segment, te weten de grotere sportaccommodaties van hogescholen en universiteiten.

SaaS
De geleverde techniek is deels harde techniek (hardware) deels ondersteunende IT (eigen ontwikkelde software). Deze zijn beschikbaar als SaaS. De systemen zijn functioneel, betrouwbaar en klantvriendelijk. Deze systemen zijn voor exploitanten en hun klanten toegankelijk –in meerdere talen- via webbased platforms en apps.

Klantenbestand
Het huidige B2B klantenbestand omvat ruim 60 afnemers. Dit zijn deels nieuwe afnemers van systemen, deels bestaande klantrelaties die de dienstverlening continueren op abonnement basis, ondersteund met helpdesk. De huidige omzet is vrijwel uitsluitend in NL.

Organisatie
De organisatie omvat 8 medewerkers waaronder 5 software ontwikkelaars/IT specialisten. De onderneming heeft een sterk imago. Kenmerkend zijn: goede producten (bewezen technologie,  klant specifiek, multi-linguaal en modulair), klantgericht, betrouwbaar en kennis van zaken.

Groeimogeiljkheden
Een aantal groeimogelijkheden zijn echter onvoldoende benut. Er zijn (a) goede kansen voor export naar omringende EU landen, (b) marktpenetratie binnen het lagere segment van lagere sportscholen, wellness-centra, golf- en vakantieparken, enzovoorts en (c). In 2018 werd (d) een eerste pilot afgerond: installatie op een cruise schip, als verdere introductie in dit grote marktsegment met uitstekende marges.

Vestiging
De onderneming is gevestigd in Zuidwest-Nederland. De benodigde oppervlakte bedrijfsruimte is zeer beperkt. Deze wordt gebruikt voor assemblage, magazijn en kantoor. De bedrijfsactiviteiten softwareontwikkeling en onderhoud zijn (vrijwel) niet locatie gebonden door thuiswerk faciliteiten.

DGA
De DGA wil de onderneming overdragen om persoonlijke redenen (ondermeer: leeftijd). Primair wordt gedacht aan een strategische koper met internationale oriëntatie.

Overdracht
Na de overdracht is de DGA –in overleg- beschikbaar voor bedrijfsoverdracht en ondersteuning.

Omzet
€ 750,000
Winst
EBITDA € 225,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
IT, online & e-commerce, Zakelijke dienstverlening
Profielnummer
#26754
Rechtsvorm
B.V.