Participatie | Batterijgevoede aandrijfsystemen

Ontwikkeling, productie en verkoop van eigen merk


Beschrijving

Een aandelenbelang in een onderneming, die zich bezighoudt met ontwikkeling, productie en verkoop van een eigen merk batterijgevoede aandrijfsystemen. Er is ingezet op electricifering, de producten zijn toepasbaar in vele markten. Het bedrijf produceert volgens de ISO09001.

Bijzonderheden
Het bedrijf bezit de volledige IP (ook de software) en vervaardigt zelf de bijbehorende motor controllers, displays, throttels etc. Het concept 'IP in the house' biedt flexibiliteit in de uiterst dynamische markt. De producten hebben zich reeds in ruime mate bewezen, zowel de complete unit dan als separaat onderdeel.

Doorontwikkeling
Doorontwikkeling en systeemintegratie met derden is nooit beperkt, het huidige productenprogramma is pas het begin.

Kostprijs
Het heeft een aantrekkelijke kostprijs, is gekeurd en relatief eenvoudig in te bouwen.

Geschikt voor
Ondernemer wenst een deel van de aandelen te verkopen aan een medeondernemende investeerder om in samenwerking expansie te realiseren in een sterk groeiende markt waarin wereldwijd sprake is van groeiende vraag naar stille en duurzamen elektromotoren.

Waarde aandelen
De waarde van 100% van de aandelen is gesteld op 4 miljoen euro.

Instapbetaling
Ondernemer is bereid genoegen te nemen met een instapbetaling die gerelateerd is aan de door hem gedane investeringen over de laatste 5 jaar ad 2,5 miljoen euro t.b.v. de R&D. Vervolgens zou het restant van de koopsom voldaan kunnen worden in de vorm van een omzet gerelateerde earn-out.

Prognose
Verwacht worden omzetten die doorgroeien naar 6 miljoen euro in 2025.

Omzet

€ 2.000.000

Winst

EBITDA € 500.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

Industrie & productie, Overig

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29559

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!