Investeerder gezocht voor uitrol groeistrategie

Investeerder/partner gezocht voor business intelligence bedrijf met groei ambities. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 100.000

EBITDA

EBIT € 20.000

AANTAL FTE

1

REGIO

Midden Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29555

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het efficiënt en slim gebruik maken van de bedrijfs(big)data staat in het MKB nog in de kinderschoenen. Als Business Intelligence of Financial Analytics als concept al wordt toegepast, wordt vaak gefocust op het vervangen en automatiseren van bestaande financiële rapportages (verlies- en -winstrekening/debiteuren). Veel bedrijven werken daarnaast nog volop met excel. 

Bijzonderheden
Het MKB loopt achter ten opzichte van het grootbedrijf als het gaat om het toepassen van Business Intelligence (software) om met gebruik van financiële én niet-financiële bedrijfsdata de bedrijfsvoering te verbeteren.

Kans
De kans doet zich voor om via een serviceconcept met een combinatie van standaard- en maatwerkoplossingen het MKB te bedienen en daarmee unieke (onderscheidende) waarde toe te kennen aan de digitaliseringsslag welke nu gaande is: value added Business Intelligence.

Buy & build-strategie
Ondernemer zoekt investeerder/partner om de komende 3 jaar via autonome groei en overnames (buy & build-strategie) een vooraanstaande positie in te nemen in de markt voor business intelligence (BI, ook wel Business of Financial Analytics genoemd).

Groei
Na in het eerste jaar elkaar beter te hebben leren kennen, potentiële overnamekandidaten in kaart te hebben gebracht en via autonome groei de onderneming tussentijds verder te laten groeien wil ondernemer vanaf eind 2021/begin 2022 de eerste overname doen.

Ambities
Binnen een periode van 3 jaar wil ondernemer behoren tot de top-3 in Nederland (in omzet) en nummer 1 als het gaat om value added Business Intelligence & klanttevredenheid.

(Software-)producten
De (software-)producten die gebruikt worden in de markt voor business intelligence zijn behoorlijk volwassen (o.a. Microsoft Power BI/Qlik/Tableau). Ook op het gebied van database-management is de basis aanwezig om de gewenste dienstverlening uit te rollen. Focus ligt dan ook op de toepassing en in mindere mate op de techniek.

Businessmodel
Hoewel het businessmodel voor dergelijke dienstverlening op basis van no cure, no pay in Nederland niet gangbaar is, staat ondernemer daar wel voor open. De inzichten die de door onderneming geleverde oplossingen bieden leveren klanten namelijk direct geld op.

Marktpropositie
De markt wordt gekenmerkt door veel kleine en middelgrote partijen (5 – 50 medewerkers). De meeste partijen zijn van oudsher technisch georiënteerd. Zij leveren veelal wat de klant vraagt zonder zelf als sparringpartner/adviseur via BI-oplossingen waarde aan bedrijven toe te voegen. Daarbij is het merendeel van deze partijen beperkt in staat om aansluiting te vinden bij de pragmatiek van het MKB (met bijbehorende prijs/kwaliteit-verhouding).

Omzet
De ondernemer is eind Q2 2020 gestart en voert vanaf Q4 2020 projecten uit. De omzet bestaat op dit moment voornamelijk uit de omzet gegenereerd door het uitvoeren van BI-projecten voor relaties uit het eigen netwerk.

Organisatie
De onderneming bestaat uit 1 medewerker (= ondernemer).

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in het midden van Nederland (Gelderland). Regio voor investeerder/partner is niet belangrijk. Vertrouwen in ondernemer/concept des te meer.

Investeerder/partner
Naast een klik met de ondernemer (als sparringpartner) is het belangrijkste kenmerk voor investeerder/partner dat hij/zij affiniteit heeft met Business Intelligence en de overtuiging dat ver doorontwikkelde Business Intelligence binnen MKB-bedrijven de komende jaren (mede) het verschil gaat maken tussen gemiddelde en uitstekend presterende bedrijven. Een 2e voorwaarde is dat de investeerder/partner beschikt over een netwerk binnen het MKB (of in staat is om dit via de eigen inbreng te faciliteren).

Profiel ondernemer
Ondernemer is 48 jaar oud en heeft meer dan 10 jaar gewerkt als CFO in het MKB, heeft een technische achtergrond en is in staat om zelf BI-projecten te verkopen, te implementeren en uit te voeren. Ondernemer heeft een hands-on mentaliteit en in het bijzonder veel ervaring met het overnemen en integreren van bedrijven in het MKB.

Succesfactoren
Niet alleen voor de korte, maar ook voor de lange termijn. Zo is inzicht in en grip op data één van de belangrijkste succesfactoren om binnen enkele jaren Artificial Intelligence-oplossingen en robotica binnen bedrijven effectief toe te passen.

Inbreng investeerder en/of partner
Van investeerder/partner wordt een inbreng gevraagd van minimaal 150.000 euro. De inbreng zal in het eerste jaar voornamelijk worden benut voor commercie (genereren netwerk), marketing en product-positionering. Bespreekbaar is een inbreng van investeerder/partner in natura (netwerk & opdrachten). In dit laatste geval wordt een visie verwacht over de wijze waarop investeerder/partner mee wil doen bij het doen van overnames.

Aangeboden belang
Aangeboden wordt een minderheidsbelang dat past bij de inbreng van de investeerder. Afhankelijk van de mate waarin de onderneming voor het doen van overnames middelen nodig heeft en de investeerder/partner daar in mee doet zal dit aandeel door uitgifte van nieuwe aandelen kunnen groeien.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.