Participatie | Productiebedrijf inboard elektromotoren pleziervaart

Beoogt expansie in groeiende markt


Beschrijving

Een aandelenbelang in een onderneming die zich bezighoudt met productie en verkoop van eigen merk inboard elektromotoren voor de pleziervaart en kleine vaart. Naast de elektromotoren vervaardigt het bedrijf de bijbehorende controllers, displays en throtthles.

Bijzonderheden
De motoren hebben zich reeds in ruime mate bewezen en vormen tezamen met de op elkaar afgestemde toebehoren een aantrekkelijke en betrouwbare elektrische aandrijfunit, die relatief eenvoudig is in te bouwen en daarna gunstig geprijsd is.

Geschikt voor
Ondernemer wenst een deel van de aandelen te verkopen aan een mede-ondernemende investeerder om in samenwerking expansie te realiseren in een sterk groeiende markt, waarin wereldwijd duidelijk sprake is van groeiende vraag naar stille en duurzame elektromotoren ter maritieme toepassing.

Waarde aandelen
De waarde van 100% van de aandelen is gesteld op 4 miljoen euro. Ondernemer is bereid genoegen te nemen met een instapbetaling, die gerelateerd is aan de door hem gedane investeringen over de laatste 5 jaar ad circa 2,5 miljoen euro t.b.v. de R&D. Vervolgens zou het restant van de koopsom voldaan kunnen worden in de vorm van een omzet gerelateerde earn-out.

Prognose
Verwacht wordt dat de omzetten doorgroeien naar 6 miljoen euro in 2025.

Omzet

€ 4.000.000

Winst

EBITDA € 800.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Noord Nederland

Sector

Automotive, transport & logistiek, Industrie & productie

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29454

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!