Patenten op onbekend terrein van planten en zaden

Technologieën voor het verhogen van kiemingseigenschappen in zaden


Beschrijving

Onderzoeksvennootschappen die succesvol nieuwe technologie hebben ontwikkeld voor het verhogen van kiemingseigenschappen in zaden en het sterk verbeteren van rootings en cutlings en differentiatie van cel- en weefselkweek.

Activiteiten

  • Een bedrijf heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld waarbij gepulseerde radiofrequenties (PRF) op zaden worden toegepast om kieming te bevorderen. 
  • Een ander bedrijf heeft dezelfde technologie onwikkeld om planten, rooting, cutlings en cel- en weefselkweek sneller te laten groeien. 

Locatie
Randstad.

Aangeboden belang 
De vraagprijs voor de patenten van de twee bedrijven bedraagt € 750.000,-. Afzonderlijke verkoop van de twee patenten is onderhandelbaar. 

Voorwaarde
De huidige eigenaar en professor van een leidende universiteit blijft aan het project verbonden voor de komende 6 maanden.

Bijzonderheden

  • Significante verbetering van kieming (rate, percentage, homegeniteit en snelheid). Ook is bewezen dat de duur van de priming significant is gedaald;
  • Het tweede patent beschrijft een methode die de groei of differentiatie van cel- en weefselkweek bevordert;
  • Er is veel onderzoek gedaan onder toezicht van de professor van de leidende universiteit in Nederland. Hij heeft verschillende proeven uitgevoerd om de technologie verder uit te werken;
  • Beide geprivatieseerde bedrijven worden nog steeds geleid door de oprichters;
  • Sinds februari 2007 is er onderzoek gedaan naar de positieve resultaten die de onderzoeken behaalden van soms wel een stijging van tot 15% van het versnellen van het kiemingspercentage;
  • De patenten zijn gevalideerd in de belangrijkste landen in de wereld en ook geregistreerd. 

Geintresseerd en meer inforatie?
Er is een teaser en na ondertekening van een NDA is er een memorandum beschikbaar. U kunt deze ontvangen door te reageren op het verkoopprofiel. Uw reactie wordt direct naar de verkopende partij gestuurd. 

Aantal Fte

1

Regio

Midden Nederland

Sector

Agri & food

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28766

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!