Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Producent Griekse foodproducten

Betrokken investeerder / participant en € 250.000 werkkapitaal gezocht


Beschrijving

Betrokken investeerder / participant en € 250.000 werkkapitaal gezocht voor moderne producent van onderscheidende Griekse foodproducten (Mediterrane delicatessen) van hoge kwaliteit. Deze propositie betreft een familiebedrijf van goed Nederlands sprekende, hoog opgeleide native Grieken (vader en zoon), die meer dan 30 jaar food ervaring in Nederland hebben. Enige jaren geleden hebben zij in Griekenland een compleet nieuw productiebedrijf opgezet voor de productie van authentieke Griekse foodproducten (Mediterrane delicatessen) van hoge kwaliteit. Na een periode van inactiviteit gedurende de Griekse crisis, is de fabriek sinds begin 2016 weer operationeel.

Onderscheidend zijn de kwaliteit, de prijs en het feit dat alle producten (sauzen, bonen, erwten, uitjes, tomaten) in glazen potjes worden geleverd, terwijl de concurrentie dat nog in blik doet. De concurrentie bestaat uit slechts twee Griekse bedrijven die gezamenlijk de prijzen voor deze producten hoog houden. Het productieproces is modern en gecertificeerd, de producten zijn van hoge kwaliteit en zeer gewild. 

De belangstelling voor deze producten vanuit groothandels en supermarktketens is zeer groot, zowel in Griekenland als daarbuiten. Er wordt reeds geëxporteerd naar diverse landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zweden, Roemenië en Israël. Momenteel is de verhouding domestic / export nog 70 / 30%, maar bij voldoende armslag om aan de buitenlandse vraag te kunnen voldoen zal dat wijzigen naar 40 / 60%.

De fabriek is zodanig compleet ingericht dat ook andere producten dan de huidige daar kunnen worden geproduceerd en heeft een capaciteit van € 5 miljoen omzet per jaar. De groei van de onderneming wordt belemmerd door gebrek aan werkkapitaal.

Omzet
€ 1,000,000
Winst
€ 100,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Griekenland
Sector
Agri & food, Industrie & productie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#22030
Rechtsvorm
B.V.