Producent van luxe tuinmeubelen met sterk eigen merk

Webshop to consumer en showroom


Beschrijving

Het betreft een producent van luxe tuinmeubelen met webshop en showroom, die zich al meer dan 10 jaar specialiseert in het ontwikkelen van design tuinmeubelen.

Bijzonderheden
Het met grote aandacht samengestelde productaanbod sluit uitstekend aan op de behoefte van de klant, de tuinmeubelen hebben een luxe design met een prijsstelling in het midden segment. De producten worden onder eigen merk tegen competitieve prijzen aangeboden. De focus op persoonlijke benadering van de klanten heeft de producent meerdere awards voor de beste service en klantenwaardering opgeleverd

Productaanbod
Het met grote aandacht samengestelde productaanbod, ‘dat net iets meer dan standaard biedt’, sluit uitstekend aan op de behoefte van de klant. Het productassortiment is vernuftig samengesteld met veel mix & match mogelijkheden. De producten worden samen met de fabrikanten ontwikkeld en uit voorraad geleverd aan voornamelijk particulieren in Nederland, België en Duitsland.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in Zuid-Nederland. De productie vindt plaats in het Verre Oosten. De verkoop vindt plaats via de webshop en de showroom. Het productassortiment is vernuftig samengesteld met veel mix & match mogelijkheden. De producten worden uit voorraad geleverd aan voornamelijk particulieren in Nederland, België en Duitsland. De activiteit is niet locatie-gebonden en makkelijk verplaatsbaar.

Kerncijfers
De omzet bedraagt circa € 800.000.- met een Ebitda van ca. € 200.000,-.

Potentie
De activiteit biedt aan de nieuwe eigenaar reële groeimogelijkheden, met name in de door-ontwikkeling van de activiteiten in de Benelux en vooral ook Duitsland naast de uitbreiding van het productaanbod.

Vraagprijs
De vraagprijs voor de overname van de activa, waaronder de voorraad, inventaris, klantenbestand en goodwill is € 399.000,-.

Eigen middelen
Om in aanmerking te komen als kandidaat-koper dient de kandidaat over voldoende eigen middelen (> € 250.000,-) te beschikken.

Geschikt voor
Een zeer interessante activiteit met serieuze groeimogelijkheden voor een strategische koper, ondernemer of een MBI-er. Affiniteit met de producten en ervaring in e-commerce is wenselijk

Omzet

€ 800.000

Winst

EBITDA € 200.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Zuid Nederland

Sector

IT, online & e-commerce, Industrie & productie

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

VOF

Profielnummer

#27738

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!