Producent voor vegan dip

IN ONDERHANDELING

Met natuurlijke producten en veel groenten

Producent voor vegan dip met natuurlijke producten en veel groenten ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 230.000

EBITDA

EBITDA € 1

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West-Nederland

SECTOR

Agri & food
Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#31707

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een producent voor een vegan dip met natuurlijke producten en veel groenten. Het Voedingscentrum adviseert 50 tot 100 gram groenten per dag voor peuters van 1 tot 3 jaar. 70% van de kinderen in Nederland eten te weinig groenten. Als volwassene is de aanbevolen hoeveelheid 250 gram groenten per dag. Deze dip helpt om aan deze voedingsstoffen te komen en dus om gezond blijven. 

Missie
De doelgroep is gericht op families. Jong tot oud. Wij willen die gezond houden door het maken van natuurlijke producten vol groenten, zonder toegevoegde e-nummers en suiker. Met de smaak van thuisgemaakt. Gemaakt met zoveel mogelijk ‘verspilde’ groenten van Nederlandse telers. Wij willen kinderen de kans te geven gezond op te groeien door het eten van meer groenten. Jong geleerd, oud gedaan.

Bijzonderheden
Er worden natuurlijke producten gemaakt vol groenten voor op brood, toast en als dip. Er worden momenteel 6 verschillende smaken verkocht.

Distributie
De producten zijn verkrijgbaar bij diverse online en offline supers zoals Spar en Crisp en liggen bij groothandels zoals Bidfood en Sligro die weer leveren aan Horeca en cateraars zoals Eurest en Vermaat. Verder is het product verkrijgbaar via Gorillas en wordt er druk gesmeerd bij verschillende kinderopvangorganisaties.

De ondernemers
De twee ondernemers achter deze onderneming hebben bij elkaar meer dan 40 jaar werkervaring en hebben een passie voor gezond en eerlijk voedsel. De ene partner heeft jarenlang gekookt voor sterrenrestaurants zoals Ron Blaauw en heeft voor diverse ondernemingen aan productontwikkeling gedaan, de ander kent de retail en de kant van producenten vanuit eerdere banen zoals bij Albert Heijn en Stegeman.

Financieel
De onderneming heeft vorig jaar circa EUR 230K omzet gedaan en verwacht door de gestage uitbreiding van het distributienetwerk een ruime verdubbeling van de omzet in 2022 met een positief resultaat. Voor de nodige versnelling gaan ze een eigen fabriek met productiemiddelen openen en investeren in bekendheid en productontwikkeling en zoeken daarvoor circa EUR 300K. Deze investering zou uitgesmeerd kunnen worden in 2 delen waarvan deels in eigen vermogen, en deels in de vorm van een lening.

Rotterdam School of Management

Rotterdam School of Management

GEMBA is een part-time MBA voor C-level executives, waarin gedurende 21 maanden, strategisch leiderschap centraal staat. Leer meer over deze nieuwe MBA in een interactieve workshop op onze campus. Bezoek de informatieavond op 9 juni.