Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Producent/handelsbedrijf duurzame woongoederen

Gerenommeerd en gespecialiseerd grootwinkelbedrijf


Beschrijving

Het betreft een gerenommeerd en gespecialiseerd grootwinkelbedrijf (besloten vennootschap) in het segment home & living met 3 vestigingen in Nederland. Het bedrijf opereert onafhankelijk, is nu meer dan 25 jaren actief en geldt als een van de trendsetters in dit specialisme. De onderneming is in zijn niche een marktleider. Producten worden in opdracht gemaakt en ingekocht op diverse plekken in Azië en Europa. Distributie van de goederen wordt in eigen huis verzorgd. Het bedrijf levert ook diensten op het gebied van verhuur, reparatie, renovatie en onderhoud.

Bijzonderheden
De onderneming wordt in het algemeen gezien als ‘the original’ en kan claimen de eerste te zijn in zijn specifieke niche. De omzet en resultaten zijn sterk groeiende (10% in 2016). Het bedrijf heeft een ultramoderne website en -shop en loopt daarmee voorop in vergelijking met haar concurrentie. Het aantal bezoeken ligt nu tussen de 6.000 en 10.000 per week en is groeiende. De goede reputatie en de voorspelde groei van het segment zorgen voor een aantrekkelijk groeipotentieel. De groei van bestellingen via het internet in het algemeen met de daarbij in beeld komende internationale mogelijkheden maken het een sterke propositie. Het aandeel internationale omzet (voornamelijk België) is groeiende. Het bedrijf is financieel kerngezond, is geen langdurige leningen aangegaan, en voldoet aan alle kwaliteitsvereisten.

Mogelijkheden
De onderneming heeft een goed potentieel. Een eventuele nieuwe constellatie met een nieuwe eigenaar zou het grotere verband kunnen bewerkstelligen van waaruit deze stappen gerealiseerd kunnen worden en strategische voordelen behaald. Mogelijkheden van Social Media worden op dit moment nog niet benut evenals bijvoorbeeld mogelijkheden op het gebied van shop-in-shop. Er is geïnvesteerd in de robuustheid en professionaliteit van de onderneming, de afhankelijkheid van de huidige DGA is relatief laag. De eigenaar vindt het een uitstekende startpositie voor een nieuwe eigenaar.

Reden verkoop
De DGA heeft de leeftijd bereikt waarop het goed is om de bedrijfsoverdracht te regelen. Na de overdracht is hij bereid ook nog enige tijd aan te blijven voor een nader te bepalen periode en op nader te bepalen condities, om zich bijvoorbeeld volledig te richten om het realiseren van groei.

Geschikt voor
Het profiel is uitstekend geschikt voor een strategische koper die aanvulling op zijn/haar huidige portefeuille zoekt en een bredere mogelijkheid tot cross selling.

Transactievorm
De beoogde verkoop zal bij voorkeur de vorm hebben van een aandelentransactie, waarbij 100% van de aandelen worden aangeboden. Overname van het gebruikte onroerend goed is eventueel bespreekbaar. Serieus geïnteresseerde en passende partijen zal gevraagd worden om een bieding te doen. Een nadere indicatie van de verwachte koopsom zal in de loop van het proces aan serieus geïnteresseerde partijen verstrekt kunnen worden.

Omzet
€ 1,300,000
Aantal FTE
11-20
Regio
Locatie anoniem
Sector
Groothandel, Industrie & productie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#23673