Professionele sanitaire showroom (Noord-Holland)

Advisering en levering van sanitaire producten en tegels voor badkamer en toilet


Beschrijving

Het bedrijf houdt zich bezig met levering en advisering op het gebied van sanitaire producten en tegels voor badkamer en toilet aan met name installateurs, maar ook aan consumenten. Deze activiteiten worden uitgevoerd vanuit een zeer representatieve en ruim opgezette showroom.

Bijzonderheden
De onderneming is al vele jaren actief op de markt in Noord-Holland en heeft een goede naam opgebouwd. In het meest recente boekjaar bedroeg de omzet ca. € 1,75 mln. bij een positief resultaat.

Reden voor verkoop
Om de onderneming naar een nieuwe fase in haar bestaan te brengen, heeft de eigenaar recentelijk besloten op zoek te gaan naar een geschikte partij, die het bedrijf graag over wil nemen en op dezelfde locatie voort wil zetten.

Personeel
De organisatie bestaat uit een team van ervaren medewerkers. In principe dienen de arbeidscontracten door de kopende partij overgenomen te worden.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in een eigen bedrijfspand met een zeer representatieve en uitgebreide showroom in een bekende stad in Noord-Holland. Het is de bedoeling om het bedrijfspand na overdracht aan de kopende partij te verhuren. Eventueel is ook de overname van het eigen pand onder voorwaarden bespreekbaar.

Transactievorm
Gezien de juridische entiteit van de onderneming betreft het een activatransactie.

Geschikt voor
Het bedrijf kan zowel interessant zijn voor strategisch kopende partijen als ook voor MBI-kandidaten met kennis van en/of affiniteit met de markt voor sanitaire producten. Er is een uitgebreider Informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Componenten overnamesom
De componenten van de overnamesom bestaan uit: 1) de showroom & inventaris, 2) het wagenpark, 3) beperkte voorraden, plus 4) een bedrag aan goodwill.

Omzet

€ 1.700.000

Winst

EBITDA € 100.000

Aantal Fte

6-10

Regio

West Nederland

Sector

Bouw & installatietechniek, Detailhandel

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

VOF

Profielnummer

#29392

Online Kerstshow | 3 dec | 15.30 uur

Online Kerstshow

Programma

Kijk donderdag 3 december van 15.30 - 17.00 uur naar de online Kerstshow van Brookz & Dealsuite. De ultieme afsluiting van een bijzonder overnamejaar!

  • Top 10 mooiste MKB-deals
  • Outlook 2021
  • Column Robert De Boeck
  • Lancering Brookz 500
  • Bekendmaking winnaars F&O Awards
Schrijf je in!