Propositie speelgoed- en serviesmarkt

Gepatenteerde 'interlocking brick' principe
Het gepatenteerde 'interlocking brick principe' genereert product/marktcombinaties en nieuwe gebruiksmogelijkheden.
OMZET

€ 1.000.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

1

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Detailhandel
Overig

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30849

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming biedt een innovatief concept van serviesgoed (tableware) aan waarbij gebruik wordt gemaakt van het 'interlocking brick principle' (bouwsteen principe) vergelijkbaar met dat van Lego/Duplo. Het concept combineert o.a. 's werelds populairste speelgoedconcept van in elkaar grijpende stenen met serviesgoed voor kinderen dat eten, spelen en leren centraal stelt in de ontwikkeling.

De producten kunnen worden onderverdeeld in de volgende segmenten:
De producten van de onderneming zijn gepatenteerd en zijn geschikt voor zowel de speelgoed & spelletjesmarkt als de serviesmarkt. Het gepatenteerde 'interlocking brick principe' genereert product-/marktcombinaties en nieuwe gebruiksmogelijkheden voor zowel consumenten (B-2-C) als B-2-B markten. Producten en afgeleide producten kunnen zowel online als offline worden verkocht, dit laatste via eet-/woonwinkels en/of detailhandels zoals warenhuizen, cadeauwinkels, kinderspeciaalzaken en speelgoedwinkels. Daarnaast biedt het bedrijf ook een interessante investeringsmogelijkheid, omdat er een aanzienlijk bedrag aan verrekenbare verliezen uit voorgaande jaren aanwezig is als gevolg van de productontwikkeling. Deze verliezen kunnen worden verrekend met toekomstige winsten. 

Fabrikant
De vervaardiging van de producten is uitbesteed aan een gespecialiseerde en hooggekwalificeerde spuitgietfabrikant in Spanje. De fabrikant werkt op contractbasis, werkt samen met o.a. Ikea, en kan een uitstekende rol spelen bij de verdere ontwikkeling van aanvullende producten.

Reden voor verkoop
De verkoper heeft in 2016 een dochteronderneming verkocht en de verkoop/logistiek van dit product werd door deze entiteit gedaan. Na deze transactie is het product overgebleven. Het plan was om de marketing nieuw leven in te blazen, maar het bedrijf heeft onlangs nieuwe strategische beslissingen genomen om andere product/markt combinaties te ontwikkelen en derhalve dit product te verkopen.

Geschikt voor
Daarom is besloten de onderneming te verkopen aan een strategische koper, die het aantrekkelijke potentieel van het "interlocking brick"-principe op vruchtbare wijze kan exploiteren. De voorgestelde transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming. Merk op dat de revenue cumulatief is over vier jaar.

Geïnteresseerd?
Indien u belangstelling hebt, kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen dan meer informatie verstrekken. 

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!