Recyclingbedrijf in gebruikte grondstoffen

Uitgebreid landelijk en internationaal netwerk
Onderneming gespecialiseerd in de recycling van gebruikte grondstoffen. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 3.600.000

EBITDA

EBITDA € 885.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Locatie anoniem

SECTOR

Industrie & productie
Overig

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29978

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is gespecialiseerd in de recycling van gebruikte grondstoffen en beschikt over een uitgebreid landelijk en internationaal netwerk. Grondstoffen uit binnen- en buitenland worden tot nieuwe hoogwaardige producten hergebruikt in uiteenlopende branches (waaronder de bouw, de industrie en de voedingsindustrie).

De markt
De markt waarin deze onderneming actief is, valt te typeren als een nichemarkt. Het aantal spelers dat in Europa actief is, is zeer beperkt. Het potentiële verzorgingsgebied is daarentegen erg breed en bijna onbegrensd. De onderneming richt zich primair op bedrijven in Nederland en Duitsland.

Medewerkers
Het bedrijf is compact (11 FTE), beschikt over een eigen gespecialiseerd machinepark en eigen transportmogelijkheden, en werkt vanuit één locatie.

Omzet
De omzet 2020 was € 3,5 mln. Het genormaliseerd EBITDA 2020 bedraagt € 806.000.

Transactie
Het bedrijfspand en de bijbehorende bedrijfsterreinen zijn eigendom van de holding en maken onderdeel uit van de voorgenomen transactie. Een tweede bedrijfspand en -terrein maakt optioneel ook deel uit van deze transactie. Het bedrijf is gevestigd te Nederland.

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.