Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Rederij Amsterdam

Sloepverhuur - Rondvaart bedrijf Amsterdam


Beschrijving

Binnen het bedrijf worden rondvaarten/cruises aangeboden die door groepen te boeken zijn. De kracht hiervan zit hem in de verscheidenheid van concepten die worden aangeboden, met relatief dezelfde middelen gaan we voor zowel het individu als voor de groepenmarkt. De groepsdeelnemers reserveren altijd vooraf. Het aanbod is zeer gevarieerd, zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een speciale bier- of prosecco boottour.

Bijzonderheden
Daarnaast zijn er speciale arrangementen voor: BBQ, Pizza, Burgers of Tapas. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen die er zijn qua dieet. Hierdoor hebben gasten het gevoel van keuzevrijheid. Tevens is er de beschikking over 3 eigen sloepen en een vergunning voor een extra (nog aan te schaffen) sloep. De eigen sloepen zijn allen uitgevoerd met elektrische voortstuwing. Daarnaast huren worden in het weekend vele extra boten ingehuurd van derden om aan de grote vraag te kunnen voldoen.

Bij de verkoop zijn inbegrepen:

  • 3 boten (40, 32, 20 persoon boten)
  • Exploitatievergunningen
  • Planningssystemen
  • Personeel
  • Opslag
  • Gehuurde ligplaatsen

Activiteiten van het bedrijf
Een rondvaart gecombineerd met lekker eten en drinken is een unieke beleving op het water van de Amsterdamse grachtengordels. De canaltours richten zich op diverse doelgroepen. In de praktijk blijkt dat de activiteiten met name in trek zijn bij toeristen uit het Verenigd Koninkrijk in een leeftijd van 20 – 65 jaar. In toenemende mate is onze dienstverlening echter ook steeds meer in trek bij een wat oudere doelgroep. 

Wat zijn redenen om te boeken bij het bedrijf?

  • Internationale en nationale bezoekers: toeristen willen de culturele highlights van de stad op een andere manier leren kennen.
  • Locals: De stadsbewoners willen een dagje uit, misschien samen met vrienden of familie die van elders op bezoek zijn. Ze gebruiken de sloepen om hun stad in volle glorie aan hun bezoek te tonen.
  • Feestjes: De tours zijn zeer geschikt voor de kick-off van een feestje. Denk hierbij aan verjaardagen, vrijgezellenfeesten of andere festiviteiten, zoals bedrijfsfeestjes. 

Onderscheidend vermogen
De onderneming speelt sterk in op de vraag uit de markt en werken met een team voor een juiste mix die uniek is, zodat groepen graag terugkomen voor een volgend event. Er wordt goed samengewerkt om een unieke belevenis neer te zetten in combinatie met incoming touroperators en event bureaus in het binnen- en buitenland. In de groepenmarkt groeit het bedrijf elk jaar met zo’n 10% en dit rendement kan verder uitbreid worden naar de dagelijkse vaart, wanneer er gestart zou worden met een ‘freetours’ concept.

Financiële gegevens
Het rendement betrof in 2017 € 100.000,- met 2 eigen boten, eind 2017 is boot 3 erbij gekomen. Dat betekent dus minder inhuurkosten in de toekomst. Het team is echt een team bij uitstek, de schippers werken met passie en veel inlevingsvermogen. Meer details zijn in een gesprek toonbaar te maken.

Reden verkoop
De reden van verkoop is dat de huidige eigenaar een bedrijf gaat opzetten in gezonde voeding. De huidige eigenaar is bereid de nieuwe eigenaar in te werken om alles goed over te dragen. Het bedrijf is interessant voor ondernemers die van watersport houden.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Activa/passiva transactie, waarbij u eigenaar wordt van (een deel van) de bezittingen van de onderneming.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet
€ 400,000
Winst
€ 100,000
Aantal FTE
2-5
Regio
West Nederland
Sector
Horeca, toerisme & recreatie, Overig
Profielnummer
#27192