Restaurant met zalencomplex

Centraal gelegen met goede bereikbaarheid vanaf A28

Centraal gelegen met goede bereikbaarheid vanaf A28 en diverse fietsroutes. Neem contact op via Brookz

Omzet € 500.000

Winst Op aanvraag

Sector Horeca, toerisme & recreatie

RegioNoord-Nederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 500.000
FTE 2-5
Beschrijving

De verkoop betreft een restaurant met zalencomplex in Drenthe, centraal gelegen en goed bereikbaar vanaf A28. Ruime parkeergelegenheid aanwezig (ca. 100 plaatsen). Ligging aan fietsroutes.

Bijzonderheden
De inrichting van het pand is authentiek en kent naast het restaurant gedeelte een tweetal zalen waarvan de grote zaal geschikt is voor ca. 300 personen en de kleine zaal (bruincafé/huiskamerstijl) ruimte biedt aan ca. 75 personen met eigen buitenterras. De totale vvo is 867 m2. Op de eerste verdieping van het pand bevindt zich een ruime bedrijfswoning (3 slaapkamers). Huidige eigenaren werken beiden volledig mee in het bedrijf.

Oorsprong
Van oorsprong een dorpscafé met restaurant. Thans geniet het regionale bekendheid als zalencentrum. Overname is inclusief inventaris en goodwill.

Omzet
Gemiddeld was de omzet vóór 2020 EUR 400K op jaarbasis. 2020 en 2021 waren twee moeizame jaren vanwege de corona-pandemie en voor dit jaar lijkt er sprake te zijn van een `inhaaleffect` en wordt een omzet verwacht van EUR 500K. Winstpotentie EUR 200K (bedrijfsresultaat v.o.f.).

Reden voor verkoop
De ondernemers hebben een leeftijd bereikt waarop zij de onderneming wensen te verkopen (bij gebrek aan interne opvolging).

Personeel
In totaal zijn er 5,5 FTE werkzaam binnen het bedrijf:

  • 1 bediening vast
  • 0,5 huishoudelijke dienst/schoonmaak vast
  • 2 bediening variabel
  • 1 vennoot actief als kok en meewerkend voorman
  • 1 vennoot houdt zich bezig met verkoop, administratie en aansturing personeel

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Moment van overdracht in overleg.

Geschikt voor
Dit bedrijf is in eerste instantie interessant voor een ondernemer(spaar) met ervaring in de horeca die zich specifiek willen richten op het organiseren van feesten en partijen. Ervaring als kok of affiniteit met koken van potentiële koper is een pré. In tweede instantie biedt de bestemming en locatie interessante mogelijkheden voor alternatieve (horeca of recreatie) activiteiten.

Bestemmingsplan
De bestemming is horeca. Huidige activiteiten vallen binnen het bestemmingsplan. Er zijn interessante mogelijkheden voor uitbreiding van de activiteiten (denk hierbij o.a. aan de mogelijkheid tot overnachten) dan wel transformatie naar wonen.

Transactievorm
>De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een activa/passiva-transactie, waarbij u eigenaar wordt van de bezittingen van de onderneming.

Brookz Sectormonitor Horeca, Toerisme & Recreatie
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Horeca, Toerisme & Recreatie? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Horeca, Toerisme & Recreatier jou bij helpen.

Omzet € 500.000

Winst Op aanvraag

Sector Horeca, toerisme & recreatie

RegioNoord-Nederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 500.000
FTE 2-5