SaaS-oplossing in HR

Recruitment platform, ATS, werving en selectie & HR-Instroom


Beschrijving

Het bedrijf is ontstaan vanuit klassieke werving- en selectie-activiteiten. In de laatste twee jaar heeft het zich volledig gericht op een SaaS-oplossing (ATS, recruitment platform) waarbij recrurring omzet gegenereerd wordt op basis van licentie-inkomsten. Zodoende bevindt het bedrijf zich in een startup-fase. Het bedrijf laat een snelle groei zien.

Kansen
Kansen voor overnemende partij liggen in het feit dat ondernemer een competitief product heeft in de markt van HR-instroomsoftware (ATS), waarbij deze partij eenvoudig dienstverlening kan uitbreiden. Klantenportefeuille ligt momenteel in de markt van bedrijven en bureaus van 0 tot 2.500 medewerkers. Software heeft potentie om grotere partijen te bedienen.

Security
Recent heeft software een blackboxtest ondergaan door externe partij en is deze goed doorgekomen op het vlak van security. Vrijwel alle modules zijn de laatste twee jaar vernieuwd en bestaan dus uit de nieuwste softwaretechnologie. Een aantal modules staat nog op de lijst om vervangen/vernieuwd danwel uitgefaseerd te worden. Zo is het product futureproof en doet het goed mee in de markt van de grote aanbieders.

A-merken
Onderneming vertegenwoordigd enkele landelijke A-merken en heeft internationale klanten. Hierdoor heeft het bedrijf een proof of concept.

Kerncijfers
De omzetprognose voor 2020 bedraagt € 120.000 - € 140.000, waarvan een groot deel (ongeveer 50%) op basis van herhalende inkomsten door licentie-contracten. De prognose voor de aankomende jaren bedragen 30%-50% groei/jaar, gebaseerd op de huidige organisatiegrootte.

Producten
Vanuit een standaard-omgeving (ATS) worden meerdere maatwerk-oplossingen aangeboden op basis van recurring omzet. Naast deze licenties zijn er omzetverhogers in te zetten op het vlak van consultancy-uren, development-uren, marketingpakketten en support-uren. De software herbergt tevens een integrale werkenbijsite in het recruitment platform. Het platform is vanuit de basis gebouwd op MySQL en PHP, met daarbij enkele andere programmeertalen.

Team
Het bedrijf heeft via outsourcing een team van developers, een grafisch vormgever en een marketeer beschikbaar. Het team kan mee in de overname, maar ook vervangen worden door eigen mensen.

Profiel koper
Het helpt de koper indien zij affiniteit met de branche heeft. De onderneming zal een volgende stap kunnen maken als de koper een sterk bedrijfskundig vermogen heeft om de aanwezige kennis en ervaring verder uit te bouwen. Een kopende partij met ervaring in de HR-software en reeds aanwezige klantenportefeuille zal snel markt kunnen maken. De koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI-kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie. Om een soepele financiering mogelijk te maken en groei te realiseren, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken. 

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. 

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer ziet zichzelf niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in de volgende (groei) fase.

Omzet

€ 120.000

Aantal Fte

1

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

IT, online & e-commerce, Zakelijke dienstverlening

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29229

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!