Scale-up van horlogemerk

Investeerders gezocht voor uitbouw van nieuw horlogeconcept
Een nieuw horlogeconcept dat met een eigen platform het hele proces van creëren tot productie innoveert. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.000.000

EBITDA

EBITDA € 160.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Industrie & productie
Overig

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#22617

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De horlogemarkt is een wereldwijde groeimarkt, waarin internet een groeiend aandeel heeft. Deze onderneming heeft een nieuw horlogeconcept ontwikkeld, dat met een eigen platform het hele proces van creëren, bestellen, de samenwerking met dealers tot en met de productie innoveert.

Financiering
Het bedrijf produceert in Nederland, maakt omzet en zoekt aanvullende investering voor de financiering van de (internationale) groei. De start-up kosten zijn door de ondernemer en enkele private investeerders gedekt, het gaat nu om de financiering van de scale-up; optimalisering van het platform, nieuwe modellen, voorraad en marketing.

Kenmerken
De eerste modellen zijn sportief tijdloos, gericht op de doelgroep 25-55 jaar. In de komende jaren zullen andere modellen en speciale versies worden toegevoegd. De producten zelf zijn van hoge kwaliteit (vergelijkbaar met een Swiss Made-product) maar hebben een populair prijsniveau (€ 250-800 toekomstig max. € 2.000), waardoor ze voor een grote doelgroep (vrijwel iedereen) toegankelijk zijn. De componenten komen uit China, Zwitserland, Japan en Italië, maar de productie vindt plaats in Nederland. Naast de functionele voordelen van het concept, wordt vooral grote waarde toegevoegd door de unieke koopbeleving en het gevoel rondom het product.

Bijzonderheden
De marketing en distributie via dealers is in eerste instantie gericht op Europa, maar online is er al wereldwijde verkoop.

Kapitaalbehoefte
De ondernemer en enkele private investeerders hebben de start-up-financiering gedaan en zoeken nu één of meerdere mede-investeerders. Het bedrijf is operationeel en draait omzet. De investering is voornamelijk bedoeld voor optimalisering van het platform, nieuwe modellen, uitbreiding van de voorraad en marketing. Het bedrijf verwacht binnen 3 tot 6 maanden (9-12 maanden na de operationele start) operationeel break-even te draaien.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!