Slagerij (Midden-Zeeland)

Unieke positie in groeikern door kwaliteit en vakmanschap

Omzet € 600.000

Winst Op aanvraag

Sector Detailhandel · Agri & food

RegioZeeland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 600.000
FTE 2-5
Beschrijving

De slagerij verkoopt sinds 2012 een breed assortiment vlees- en viswaren, salades, maaltijden en aanverwante producten. De onderneming staat bekend om de huisgemaakte vleeswaren en andere producten .De slagerij is te typeren als een kwaliteitsslagerij. De ondernemer zelf staat daarvoor in met zijn vakkennis en het betrokken team staat borg voor een goede ontvangst van de klant en herkenbaarheid.

Bijzonderheden
De onderneming maakt gebruik van een webshop, die nu vooral gebruikt wordt voor BBQ- en gourmetbestellingen. De ondernemer zorgt voor verdere naamsbekendheid door doorlopende advertenties in de lokale weekkrant; dit is vooral actiematig. De onderneming is niet aangesloten bij een samenwerkingsverband.

Klanten en markten
De klanten zijn particuliere afnemers uit het dorp en omliggende dorpen en stad. Er wordt niet aan bedrijven geleverd.

Personeel
Naast de ondernemer bestaat het team uit een parttime winkelslager (22 uur per week), twee vaste verkoopmedewerkers en vijf vaste oproepkrachten.

Locatie en onroerend goed
De slagerij is gevestigd in de dorpskern, met voldoende parkeergelegenheid voor de deur (gratis). Het dorp heeft een verzorgingsfunctie voor de omliggende dorpen en stadsgebied. Het dorp heeft een levendig en gevarieerd winkelaanbod Het dorp is welvarend en is de afgelopen jaren gegroeid qua inwoneraantal. De verwachting is dat deze groei doorzet. Het pand (eigendom) bestaat uit de winkelruimte en achtergelegen werkruimten met een BVO van resp. 68m2  en 75m2, , in totaal 143m2. De slagerij heeft een mooie frontbreedte van circa 11 meter. Boven de slagerij is een bovenwoning gelegen van in totaal 124m2. De bouwkundige staat is goed. De slagerijinrichting is functioneel, maar kan bij voortgezet gebruik wel een upgrade gebruiken. Het goede rendement maakt deze investering ook zonder meer mogelijk.

Financiële gegevens
De omzet is in de afgelopen jaren gestaag gegroeid van EUR 350.000 in 2018 tot bijna EUR 600.000 in 2021. Deze groei wordt voornamelijk verklaard door de goede naam van deze onderneming en het consequent bieden van kwaliteit en marktomstandigheden zoals afnemende concurrentie en toegenomen bewustzijn van consumenten aangaande kwaliteit en herkomst van vlees. Het rendement is zonder meer goed te noemen.

Mogelijkheden
Er zijn nog voldoende groeimogelijkheden, bijvoorbeeld in het aanbieden van maaltijden en belegde broodjes. Daarnaast is er sprake van een qua inwoneraantal groeiend dorp, hetgeen ook voor extra groei kan zorgen. Voldoende groeimogelijkheden door verbreding assortiment en marktgroei.

Profiel koper
De beoogde koper is bij voorkeur een ambitieuze slager die deze onderneming zelf gaat exploiteren en verder gaat ontwikkelen. De verkoper heeft een sterke voorkeur voor de gelijktijdige verkoop van de slagerij en het onroerend goed.

Brookz Sectormonitor Detailhandel
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Detailhandel? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Detailhandel jou bij helpen.

Omzet € 600.000

Winst Op aanvraag

Sector Detailhandel · Agri & food

RegioZeeland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Eenmanszaak
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 600.000
FTE 2-5