Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Snelgroeiende webshop/woonwinkel

Woonaccessoires en -meubels


Beschrijving

De webwinkel is gespecialiseerd in de verkoop van meubels en woonaccessoires. De webwinkel bestaat 3 jaar en in alle jaren is er groei bewerkstelligd in het aantal orders, de omzet en de winst. De meubelmarkt is een groeiende markt en de verwachting is dat dit de komende jaren blijft doorzetten.

Bijzonderheden
De webshop is volledig operationeel gereed en de opstartjaren van de onderneming zijn daarmee reeds achter de rug. Het moment is nu aangebroken om de activiteiten verder uit te breiden en de groeikansen volledig te benutten. De potentie is zeer hoog gezien de schaalbaarheid van de activiteiten.  

Assortiment
Er worden diverse stijlen meubels en woonaccessoires aangeboden. De orders komen voornamelijk binnen via de eigen webshop. 

Belangrijkste cijfers
De omzet voor 2018 bedraagt circa 650k euro met een EBITDA van 9% (na ondernemersbeloning). Het verwachte omzetniveau voor 2019 bedraagt circa 1 miljoen euro. Voor de onderneming zijn twee werknemers werkzaam (naast de eigenaar).

Sterke punten

  • Continue groei in aantal bestellingen, omzet en winst
  • Goede ranking op belangrijkste zoekwoorden
  • Breed assortiment

Kansen

  • Actief aan de slag met social media en nieuwsbrieven
  • Toevoegen extra verkoopkanalen
  • Schaalbaarheid

Transactie
De onderneming wordt gevoerd in de vorm van een eenmanszaak en de transactie betreft derhalve een activa/passiva-transactie, waarbij u eigenaar wordt van (een deel van) de bezittingen van de onderneming. De ondernemer is bereid om na overdracht nog enige tijd aan te blijven om een goede overdracht te waarborgen, dit tegen een gezamenlijke overeen te komen vergoeding. 

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.

Aangeboden belang
De verkopende ondernemer wil in samenspraak met de koper afstemmen wat exact verkocht wordt.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Activa/passiva transactie, waarbij u eigenaar wordt van (een deel van) de bezittingen van de onderneming.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet
€ 650,000
Winst
EBITDA € 60,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
Detailhandel, IT, online & e-commerce
Profielnummer
#25860
Rechtsvorm
Eenmanszaak