Zonder schulden en zonder langlopende verplichtingen

De huidige eigenaar biedt zijn software consultancy bedrijf te koop aan en de daarbij behorende structuur. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 108.000

EBITDA

EBITDA € 30.000

AANTAL FTE

1

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29228

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De huidige eigenaar biedt zijn bedrijf te koop aan en de daarbij behorende structuur. Het gaat om een software-consultancybedrijf met de volgende structuur:

  1. een Nederlandse holding (BV) zonder schulden en zonder langlopende verplichtingenmet daaronder hangend:
  2. een Nederlandse werkmaatschappij met omzet (BV), zonder schulden en zonder langlopende verplichtingen;
  3. een Amerikaanse werkmaatschappij (een zogeheten C-Corp / Inc.) zonder omzet, zonder schulden en zonder langlopende verplichtingen.

Reden verkoop
De reden voor de verkoop is dat de verkopende partij wat anders wil gaan doen en de huidige coronacrisis ook roet in het eten gooit. De BV's zijn natuurlijk te hernoemen en om te toveren tot iets anders.

Administratie
De administraties zijn altijd netjes bijgehouden en gecontroleerd door een extern bedrijf. Er zijn geen schulden, geen problemen bij de fiscus.

Nederlandse werkmaatschappij
De Nederlandse werkmaatschappij heeft een loonheffingsnummer en heeft op dit moment 1 FTE in dienst (de dga).

Amerikaanse werkmaatschappij
De Amerikaanse C-Corp (Inc.) is geregistreerd in de staat Delaware en is daarmee uitermate geschikt voor tech-bedrijven die een start willen maken in de VS. Het is wat dat betreft een standaard 'run of the mill' C-Corp met als enkele aandeelhouder de Nederlandse holding.

Entiteiten
Alle entiteiten hebben elk 10.000 aandelen. De aandelen-certificaten van de Amerikaanse C-Corp zijn fysiek opgeslagen bij de Amerikaanse advocaat in New York City en zijn op te vragen / op te sturen.

Vraagprijs
De vraagprijs is € 10.000, wat bestaat uit oprichtingskosten voor de USA C-Corp (in totaal zo'n € 5.000) en BV's alsmede een stukje goodwill.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.