Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Software development bedrijf (IT)

Maatwerk web- en mobiele applicaties voor het MKB


Beschrijving

Actief in het ontwikkelen van maatwerk web- en mobiele applicaties voor MKB bedrijven in Zuid-Nederland in de sectoren: handel, productie, energiemarkt & zakelijke dienstverlening. Denk aan backoffice applicaties, dashboards, ERP-, CRM- en WMS-software. We ontwikkelen in PHP (Laravel) en Javascript (Angular, Ionic). Dit zijn (veelal) bedrijfskritieke applicaties waardoor we lange termijn relaties met onze klanten aangaan.

Groeifase
De laatste jaren hebben we een gezonde, jaarlijkse groei van 30 - 40% gemaakt. De volgende groeifase vereist een bredere en professionelere organisatie. We zitten nu tegen een groeiplafond aan. Onze klanten vragen dit ook van ons. De capaciteit moet omhoog en we hebben een breder team nodig voor proactievere advisering en bredere dienstverlening. Er is een gedetailleerde waardering van het bedrijf gemaakt met behulp van de DCF-methode.

Verkoopreden
De 2 eigenaren hebben niet de intentie om deze organisatie verder op te schalen en willen een andere weg inslaan. Daarom zoeken zij een overnamekandidaat, die al in een volgende fase zit, waarbij hun klanten de dienstverlening en zekerheid krijgen die ze nodig hebben.

Transactievorm
Het gaat om een 100% activa-overname: projecten, software, contracten en 2 medior software developers. De eigenaren kunnen actief betrokken zijn in de transitie fase om te garanderen dat alle klanten en bijbehorende projecten succesvol voortgezet kunnen worden bij de nieuwe eigenaar.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Prijs
De vraagprijs bedraagt € 166.000

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet
€ 167,775
Winst
Nettowinst € 67,125
Aantal FTE
2-5
Regio
Zuid Nederland
Sector
IT, online & e-commerce, Zakelijke dienstverlening
Profielnummer
#26302
Rechtsvorm
VOF