Zoekt strategische partner voor volgende fase

ERP++ voor verhuur en cateringbranche met veel groeipotentie, recent geherstructureerd. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 168.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

IT, online & e-commerce
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30132

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Softwarebedrijf met volledig eigen ontwikkelde verhuur-/cateringsoftware is op zoek naar een strategische partner voor de volgende fase. In 2019 opgestarte onderneming met een simpele taak: klanten in de verhuur- en cateringsector voorzien van softwareoplossingen die wél werken. Van CRM tot ordermanagement en magazijnbeheer, logistiek tot facturatie. De software is een volledig eigen ontwikkeling met ondersteunend een enkele (gecertificeerde) koppeling met partijen als Exact Online, SnelStart, maar ook met producten als WordPress/WooCommerce. Het vennootschap is in 2019 en 2020 bestuurd door 1 bestuurder die zijn uitdaging begin dit jaar buiten het bedrijf heeft gezocht.

Corona
In de laatste periode is mede door de coronamaatregelen in de sector en bestuurlijke keuzes de omzet teruggelopen, terwijl de kosten door bleven lopen. Begin dit jaar is het bedrijf vrij rigoreus geherorganiseerd: het statige pand is opgezegd en heeft plaats gemaakt voor een flexibelere centrumlocatie, er is gesneden in het management (management assistente en 1 directeur zijn vertrokken, marketing verplaatst naar vertrouwde freelancers) en het klantportfolio heeft fors onderhoud gehad. Enkele zaken daaromtrent zitten nog in een afrondende fase.

Omzet
In 2020 is er geen winst geboekt, in de nieuwe structuur is het passieve inkomen van abonnementen en opstartkosten afdoende om de kosten van de vennootschap te dekken. De aanwas vanuit de recent geheractiveerde marketinginspanning is meer dan hoopgevend te noemen.

Klanten
Als bedrijf met een groot aantal klanten in de events en catering sorteren wij voor op forse groei als Nederland weer open gaat. De groeiambitie is er ook naar het buitenland toe en de software is daar klaar voor, de eerste internationale klanten (weliswaar in hetzelfde taalgebied) zijn inmiddels aangesloten.

Geschikt voor
De ideale kandidaat is actief betrokken en heeft een inbreng en achtergrond in de IT danwel een sterke basis op het gebied van marketing en sales. De aandelen worden momenteel gehouden door 1 aandeelhouder. Er is 1 bestuurder.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.