Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Softwarebouwer (SAAS) feature rich e-commerce platform

Gerenommeerde software-ontwikkelaar met een solide naam


Beschrijving

Het betreft een gerenommeerde software-ontwikkelaar (besloten vennootschap) met een solide naam in de markt. Het bedrijf opereert onafhankelijk, is nu ruim 10 jaren actief en geldt als een van de trendsetters en voorlopers in deze markt. De onderneming bedient haar klanten volgens het SAAS-model. Ruim 600.000 producten worden aangeboden via het platform van de onderneming, ruim meer dan 1000 klanten betalen maandelijks via de diverse abonnementsvormen. Bijna alle denkbare min of meer standaardfunctionaliteiten zijn beschikbaar. De onderneming is relatief sterk in softwareontwikkeling en bedient ook diverse klanten via maatwerk-oplossingen.

Onderscheidend vermogen
De onderneming is financieel kerngezond, er zijn geen leningen aangegaan. Al de investeringen in de transitie van on-premise naar SAAS zijn gedaan in de jaren die nu achter ons liggen en gefinancierd uit eigen middelen. Als gevolg van het ingevoerde periodieke abonnementensysteem is sprake van stabiele terugkerende inkomstenstromen. Effecten op liquiditeit en cashflow zijn zeer positief en voorspelbaar. Door de gunstige economische vooruitzichten in het algemeen maar zeker ook door het nieuwe platform en een aantal onderscheidende features wordt voor de komende jaren een goede omzetgroei voorzien (gemiddeld 5% per jaar). De roadmap staat vol met zeer strategische nieuwe features waarmee de marktpositie verder uitgebouwd kan worden. Het bedrijf voldoet aan alle kwaliteitsvereisten en anticipeert sterk op nieuwe ontwikkelingen.  

Organisatie

  • Locatie: Anoniem, zeer aantrekkelijk voor gewilde developers
  • Ebitda:  15-20%
  • Potentieel: Zeer schaalbaar, 20% klanten in BEL    

De reden van verkoop en aanbod
De DGA heeft jarenlang gewerkt aan een ijzersterk product met een solide naam in de markt. De organisatie daarachter is ICT-technisch en qua branche- en materiekennis van hoog niveau. De ingezette transitie naar SAAS heeft zijn vruchten afgeworpen. Organisatorisch is een cultuurverandering van de organisatie ingezet en het verkoopmodel en het servicemodel zijn aan het veranderen en worden belangrijker. Daarbovenop zijn er diverse aanvullende commerciële kansen. De DGA ziet het voordeel van het opereren vanuit een groter verband. De belangrijkste reden voor verkoop/participatie is dan ook het kunnen benutten van de enorme (internationale) potentie van de onderneming en tegelijkertijd het verder verkleinen van de risico’s in een zo belangrijke groeifase. 

Aangeboden belang
De beoogde verkoop zal bij voorkeur de vorm hebben van een aandelentransactie, waarbij tot 50% van de aandelen worden aangeboden. Een meerderheidsbelang is eventueel bespreekbaar. Serieus geïnteresseerde en passende partijen zal gevraagd worden om een bieding te doen. Een nadere indicatie van de verwachte koopsom zal in de loop van het proces aan serieus geïnteresseerde partijen verstrekt kunnen worden.

Omzet
€ 700,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Locatie anoniem
Sector
IT, online & e-commerce
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#23706