Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Softwareontwikkelbedrijf zoekt kapitaal voor verdere groei

Ontwikkeling van een softwarepakket met een sterk team applicatieontwikkelaars


Beschrijving

De ondernemer heeft al meer dan 25 jaar IT-ervaring en is sinds 2004 zelfstandig ondernemer. Sinds 2014 is hij met een sterk team applicatieontwikkelaars een softwarepakket aan het ontwikkelen voor Verenigingen van eigenaren en vastgoedbeheerders. Zij worden hierbij ondersteund door professionals uit de branche met de nodige domeinkennis (totaal 9 personen).

Start-up in laatste fase
Hoewel het pakket grotendeels uit is ontwikkeld ziet de ondernemer zijn bedrijf nog wel als een start-up. Een start-up in de laatste fase die onderweg is naar verdere groei.

Pakket
Het pakket integreert administratief beheer, technisch beheer, vastgoedbeheer, personeelsbeheer, Documentbeheer en Boekhouding in één pakket. Een alles-in-één pakket in de cloud. Het pakket is in JavaEE ontwikkeld. Er zijn 2 versies beschikbaar. De Pro en de Lite versie. Pro is gericht op professionele VvE en Vastgoedbeheerders en de Lite versie is bedoeld voor de zelfstandige VVE-beheerder.

Markt
Er zijn in Nederland 144.000 VvE’s. Hiervan worden er ongeveer 80.000 professioneel beheerd. Dit is de primaire markt. Ook internationaal liggen veel kansen, o.a. in Duitsland, België, Frankrijk, England, Verenigen Staten en Canada.

Verdienmodel
Het pakket is volgens het SaaS model vormgegeven. Gebruikers betalen een maandelijks abonnement al naar gelang het aantal VvE’s of kadastrale eenheden dat wordt beheerd. De eerste contractperiode is minimaal 24 maanden. Migratie en een gebruikerscursus zijn in de abonnementsprijs inbegrepen.

Wat maakt het pakket uniek ten opzichte van deze concurrenten?
Het is de enige applicatie die ALLES in één oplossing heeft geïntegreerd. Het is de enige applicatie waarbij je als VvE beheerder geen enkel ander softwaresysteem meer nodig hebt. Het is de enige oplossing die online in de Cloud werkt. Software installeren behoort tot het verleden en de gebruiksvriendelijkheid is vele malen groter dan van vergelijkbare applicaties terwijl de kosten juist lager zijn dan van vergelijkbare, maar minder complete applicaties.

NDA en pitch
Bij verdere belangstelling en na ondertekening van een NDA is er een korte "pitch" voorhanden en een 3 jarenprognose. Ook kunt u een demoversie aanvragen. De ondernemer heeft tot nu toe de gehele ontwikkelkosten voor eigen rekening genomen (ca 2 mio euro) maar loopt nu tegen zijn grenzen aan.

Applicatie
Het pakket loopt bij diverse geselecteerde klanten. In oktober 2017 kwam de eerste betalende klant. Het bedrijf is nog niet winstgevend.  De applicatie is volledig operationeel (versie 3.0). Toevoegingen zijn ‘nice to have’. Het marketingplan is gereed en in uitvoering. CRM is volledig ingericht en goed gevuld.

Groeikapitaal
De eigenaar is op zoek naar groeikapitaal. Hij wil 30% van de aandelen verkopen. Voorkeur heeft een sales gerichte investeerder voor wie communicatie, marketing en verkoop sleutelbegrippen zijn en die ook de internationale potentie kan ondersteunen.

Aangeboden belang
De verkopende ondernemer wil in samenspraak met de koper afstemmen wat exact verkocht wordt.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet
€ 100,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Zuid Nederland
Sector
IT, online & e-commerce
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25311
Rechtsvorm
B.V.