Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Speciaalbier distributiebedrijf zoekt MBI

Participatie met actieve betrokkenheid


Beschrijving

Dit nog jonge bedrijf heeft een nieuw distributiekanaal opgezet voor kleine onafhankelijke bierbrouwers om optimaal te kunnen profiteren van de vraag door de consument naar speciaal en lokaal bier. De vraag naar speciaal bier groeit snel, evenals het aanbod ervan. Mede hierdoor verandert de biermarkt in hoog tempo, van volume naar bier met toegevoegde waarde waar dit bedrijf goed op inspeelt. Het bedrijf bestaat in zijn huidige vorm iets langer dan een jaar.

Omzet/Groei
De omzet groeit gestaag van ongeveer €50K in 2017 naar een omzet van circa €250K in 2018. Ook in 2019 is het doel een vergelijkbaar groeipercentage te realiseren. De kansen in binnen- en buitenland zijn daarvoor aanwezig in verband met een geplande opschaling van de afzetmogelijkheden. De groeiversnelling vereist een versteviging van het management. Het bedrijf is daarom op zoek naar een MBI- kandidaat of een actieve investeerder.

Activiteiten
Het bedrijf omvat de volgende disciplines: 1) productie (het afvullen van verschillende flessen met speciaalbier), 2) supply chain management, 3) sales (B2B), en 4) marketing (bouwen van bekendheid van de propositie en het consumentenmerk). 

Bijzonderheden

  • Goede relatie met een strategische klant en de grotere winkelbedrijven
  • Relevante rol in de industrie met een herkenbare verschijning  
  • Veel potentie met betrekking tot opschaling van de afzet

Gevraagd
De huidige DGA zoekt een actieve investeerder of een businesspartner die ook zelf actief komt werken bij het bedrijf en een (relevant) deel van de aandelen verwerft. In geval van een MBI-kandidaat, dan dient deze de verantwoordelijkheid te nemen voor de operationele activiteiten zoals productie en supply chain en de automatisering ervan. Bij voorkeur heeft de kandidaat ervaring binnen de FMCG en/of supermarkten of andersoortige retail bedrijven.

Transactievorm
De oprichter en de bestaande aandeelhouders hebben voor ogen dat de businesspartner zich deels inkoopt en deels kan inverdienen.

Geschikt voor
Deze MBI is interessant voor kandidaten die na enige jaren ervaring binnen een grote(re) onderneming zelf willen ondernemen.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil verdere groei van de onderneming financieren door een deel van de aandelen te verkopen.

Aangeboden belang
De verkopende ondernemer wil in samenspraak met de koper afstemmen wat exact verkocht wordt.

Geschikt voor
Deze MBI is interessant voor kandidaten die na enige jaren ervaring binnen een grote(re) onderneming zelf willen ondernemen.

Omzet
€ 250,000
Aantal FTE
2-5
Regio
West Nederland
Sector
Agri & food, Groothandel
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25788
Rechtsvorm
B.V.