Speciaalzaak in kaas en andere delicatessen

Met enorme groei in verkoop van cadeaumanden en -pakketten


Beschrijving

Het bedrijf is actief als speciaalzaak in kaas en andere delicatessen. Het is gevestigd in een middelgroot dorp in Drenthe. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit de verkoop van kaas, noten, chocola, worsten, tapas en andere delicatessen. De winkel is erg kwaliteits- en servicegericht. Dit resulteert onder andere in een enorme groei in verkoop van cadeaumanden en -pakketten. De speciaalzaak heeft een loyale vaste klantenkring.

Bedrijfsvoering
De bedrijfsactiviteiten worden door de huidige eigenaar uitgevoerd waarbij er parttime op payrollbasis een medewerker wordt ingezet. De winkel is gevestigd in een net winkelpand met gratis parkeerruimte voor de deur. De winkel werkt waar mogelijk samen met andere speciaalzaken. Recent is een koeling vernieuwd. Er zijn volop kansen voor verdere groei.

Kerncijfers
Het bedrijf behaalt in 2020 een omzet van circa € 273.000 (laatste prognose). De onderneming is door een gewijzigde meer servicegerichte aanpak en een groter assortiment sterk gegroeid in 2020. De onderneming is ruim winstgevend.

Reden verkoop
De reden voor verkoop is gelegen in andere activiteiten van de huidige eigenaar en in privé-redenen, de winkel vergt op dit moment teveel aandacht.  

Mogelijke redenen om te kopen

  • Ondernemer die de speciaalzaak verder wil uitbouwen.
  • Kans voor een (ervaren) kracht in de delicatessenzaak (van loondienst naar ondernemer).
  • Strategische uitbreiding activiteiten in de branche (vestiging).

Prijs
De vraagprijs voor de onderneming inclusief voorraad, inventaris en goodwill bedraagt € 75.000. Voor de eigenaar is een passende koper van belang die de onderneming op een vergelijkbaar niveau voortzet. De overname zal worden vormgegeven als een activa-transactie. Het pand wordt gehuurd van een derde.

Omzet

€ 273.000

Winst

EBITDA € 60.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Noord Nederland

Sector

Detailhandel

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

VOF

Profielnummer

#29324

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!