Verse producten van hoge kwaliteit

Specialist in bereiden van maaltijden met Halal vlees met verse producten van hoge kwaliteit. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 750.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

Agri & food
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30405

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een familiebedrijf dat idealen goed weet te combineren met professioneel ondernemerschap. De onderneming maakt gebruik van de beste, traditionele en smaakvolle ingrediënten en heeft een sterke voorkeur voor verse producten van hoge kwaliteit. Daarnaast is de onderneming gecertificeerd als halal-vleesverwerker. Als er vlees wordt gebruikt bij de gerechten is dit alleen halal-vlees. Met passie voor food en service werkt het bedrijf aan het bereiden van smakelijke en gezonde producten als dürüms, köfta’s, kebabs, pides en klassieke maaltijd(component-)en. 

Het assortiment
Het assortiment is breed te noemen. Ook worden er met enige regelmaat nieuwe producten ontwikkeld. Dit gebeurt veelal in samenspraak met de klant.

Klanten
De klantenkring is divers. Van het leveren van vliegtuigmaaltijden, horeca en hogescholen. Hierdoor heeft het bedrijf in 2020 een forse omzetdaling gehad ten gevolge van covid-19. Dit zal ook in de eerste helft van 2021 nog zo zijn.

Medewerkers
Naast de eigenaar zijn er op dit moment 5 medewerkers.

Omzet
In 2019 was er een omzet van € 1.200.000. Deze is vanwege covid-19 in 2020 gezakt naar € 587.000. Hierdoor is ook de Ebitda gezakt van € 118.000 in 2019 naar ongeveer € 80.000 in 2020. Dit jaar wordt er een omzet verwacht van € 750.000. De verwachting is dat de omzet in 2022 weer op het oude niveau zal zijn.

Aangeboden belang
Het betreft een overname van 100% van de aandelen.

Vraagprijs
De vraagprijs voor het bedrijf is € 760.000 inclusief een eigen vermogen van € 200.000.

Geschikt voor
De koper dient bij voorkeur affiniteit met de branche te hebben. Koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie. Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken. 

Een kwaliteit foodbedrijf voor een MBI'er om verder uit te bouwen of voor een strategische partij om zich te versterken in de markt. 

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.