Specialist in industrieel slijpwerk

Ook gespecialiseerd in klein hardwerk
Specialist in industrieel slijpwerk gevestigd in Oost-Nederland ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 600.000

EBITDA

EBIT € 25.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29721

RECHTSVORM

VOF

Beschrijving

Een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het industrieel slijpen voor een variëteit aan opdrachtgevers. Daarnaast voert men voor haar klanten klein hardwerk uit. Vanuit de thuisbasis in Oost-Nederland is er meer dan 50 jaar ervaring met het ontzorgen en adviseren van haar klanten.

Bijzonderheden
De organisatie heeft in de afgelopen 50 jaar gebouwd aan jarenlange, bestendige relaties met haar klanten. 

Locatie
De bedrijfshuisvesting van de onderneming is van de jaren 30 en bevindt zich in Oost-Nederland.

Financieel
Het huidige omzetniveau ligt rond € 600.000. In de huidige situatie is er sprake van een onderneming met een beperkt rendement. Daarbij wordt aangetekend dat er al jaren niet actief geacquireerd wordt en dat de juiste koper snel in staat zal zijn het rendement nadrukkelijk te verbeteren. Potentie is ruim voldoende aanwezig.

Sterke punten

  • Het bedrijf heeft kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.
  • De onderneming sluit aan bij de klantbehoefte aan maatwerk en flexibiliteit in een complexe markt onder variërende omstandigheden.
  • Er wordt samengewerkt met een beperkt aantal partners waarmee een jarenlange samenwerking bestaat.

Kansen voor overnemende partij
De onderneming is ‘instapklaar’, maar verdient aandacht voor wat betreft het rendement. De onderneming biedt voldoende mogelijkheden voor verdere doorgroei. Er zijn veel mogelijkheden voor verdere uitbreiding van de activiteiten en verhoging van de omzet. De omzet wordt momenteel uitsluitend gerealiseerd in een specifieke markt. Vanuit de beschikbare kennis en kunde is uitbreiding naar andere marksegmenten zonder meer kansrijk. Daarnaast is er de laatste jaren geen aandacht meer besteed aan het uitbreiden van het klantenpotentieel.

Reden van verkoop
De huidige eigenaren van de onderneming wensen zich, gezien hun leeftijd, te focussen op andere, niet-ondernemingsactiviteiten. Maar zien ook dat de verdere uitbouw van de onderneming, waarvoor zich volop kansen voordoen, nieuw en fris ondernemerschap vraagt.

Transactievorm
Activa/passiva-transactie.

Geschikt voor
Ondernemer/onderneming met een complementair product die haar produktportfolio wenst uit te breiden en/of een vestiging wil toevoegen aan haar organisatie. Industriële techneuten die de ambitie hebben om inkomen te verwerven als zelfstandig ondernemer en affiniteit hebben met speciaal slijpwerk.    

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.