Specialist op het gebied van biologische diervoeding

Verkoop van biologische diervoeding, supplementen, zaden en meststoffen middels een webshop en wederverkopers
De aangeboden onderneming betreft een specialist op het gebied van biologische diervoeding. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 610.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Agri & food

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30850

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

De aangeboden onderneming betreft een specialist op het gebied van biologische diervoeding. De activiteiten van de onderneming kunnen omschreven worden als het exploiteren van een groothandel en webshop in biologische diervoeding en aanverwante producten. Momenteel beschikt de onderneming over een ruim assortiment aan producten voor vrijwel elke diersoort alsmede diverse weide- en bodemproducten. De onderneming is (inter)nationaal actief en bedient hierbij zowel het B2C (50%) als het B2B (50%) segment.

Bijzonderheden
Momenteel bestaan de activiteiten van de onderneming voornamelijk uit de verkoop van biologische diervoeding, supplementen, zaden en meststoffen middels een webshop en wederverkopers onder het eigen label. De wederverkopers vormen hierin een verzameling van enthousiaste ambassadeurs van het merk! Het huidige netwerk van de onderneming bestaat momenteel uit circa 100 fysieke wederverkopers en ongeveer 20 webshops. Daarnaast wordt het merendeel van de producten geproduceerd op basis van een eigen receptuur. 

Netwerk
Middels de grote hoeveelheid aanwezige kennis en ervaring binnen de onderneming, het eigen merk, de hoge kwaliteit, het netwerk van wederverkopers welke beschikken over veel kennis van de producten, het uitgebreide assortiment en de groeiende vraag naar biologische producten is de aangeboden onderneming een zeer geschikte overnamekandidaat met veel groeipotentie in binnen- en buitenland.

Kerncijfers
De jaarlijks groeiende omzet van de onderneming bedraagt thans tussen de 500.000 – 750.000 euro met een (genormaliseerd) EBITDA niveau van circa 16%. In de berekening van de (genormaliseerde) EBTIDA is reeds rekening gehouden met een marktconforme ondernemersbeloning. Naast de ondernemers (2,0 FTE) is er een administratief medewerker (3 uur per week) werkzaam voor de onderneming en wordt er sporadisch gebruikgemaakt van een oproepkracht ter ondersteuning van de verpakkingswerkzaamheden.

Locatie
De onderneming is momenteel gevestigd in Zuid-Nederland en is zeer goed bereikbaar. De activiteiten van de onderneming kunnen echter eenvoudig verplaatst worden (“niet locatiegebonden”).

Reden van verkoop en profiel kandidaat koper
De huidige ondernemers willen zich in de toekomst graag gaan richten op andere activiteiten. De huidige eigenaar wenst de onderneming te verkopen aan een passende partij, zodat de onderneming kan worden voortgezet. In overleg zijn de huidige ondernemers bereid na de overname nog enige tijd bij de onderneming betrokken te blijven om een goede overdracht te waarborgen. Deze propositie is geschikt voor zowel strategische partijen als MBI-kandidaten.

Transactievorm
De transactie betreft een activa-passiva transactie, waarbij u eigenaar wordt van de activiteiten en (een deel van) de bezittingen en/of schulden van de onderneming. 

Procedure
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar waarin de activiteiten van de onderneming nader in detail worden toegelicht. 

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.