Specialistisch bedrijf in metaalbewerking

Actief in exploiteren van computergestuurde bewerkingscentra


Beschrijving

Een gerenommeerd specialistisch metaalbewerkingsbedrijf met een bestaansrecht van ruim 50 jaar. Het bedrijf is actief in het exploiteren van computergestuurde bewerkingscentra in de metaalbewerking. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in de vervaardiging van componenten voor de hydraulische aandrijftechniek en andere hydraulische systemen. De productie reikt van enkelstuks tot grote, seriematige productie. De te bewerken materialen bestaan uit onder andere staal, aluminium, gietijzer en rvs.

Bijzonderheden
De onderneming heeft de beschikking over een hoogwaardig, up-to-date en goed onderhouden machinepark en speciale gereedschappen, geschikt voor zowel kleine als grote projecten. De onderneming beschikt als enige in Nederland over een moderne machine voor een specialistische toepassing in de branche, waarmee zij een voordeel heeft ten opzichte van haar concullega’s.

Organisatie
De dagelijkse leiding van de organisatie is in handen van de huidige DGA en bedrijfsleider. In totaal zijn er bij de onderneming 15 fte werkzaam. Het overgrote deel van het personeel kent een uitvoerende rol. Daarmee kent de organisatie een platte structuur.

Machines
Een gedeelte van het machinepark wordt momenteel gehuurd van een groepsmaatschappij. Deze machines kunnen bij een eventuele transactie in overleg worden overgenomen.

Pand
De onderneming is gevestigd in een huurpand.

Financiële informatie

  • Omzetgroei in de periode 2016-2019 circa 25%;
  • Omzet indicatie 2019: circa € 2.000.000;
  • EBITDA indicatie 2019 (voor normalisatie): circa € 225.000.

Impact COVID-19
COVID-19 en de bijkomende onzekerheid in de markten c.q. sectoren waarvoor de onderneming actief is hebben geresulteerd in uitstel van orders en een terugval in omzet van circa 15% over 2020. Het rendement wordt, mede dankzij steunmaatregelen van de overheid, verwacht licht positief te zijn. De verwachting van verkoper is dat in 2021 een groot gedeelte van de uitgestelde orders zal worden ingehaald, de verwachtingen zijn dan ook positief. Dit wordt onderstreept door de goed gevulde orderportefeuille, per ultimo 2020, ter grootte van circa 25% van de jaaromzet.

Locatie werkgebied
De organisatie is gevestigd in de driehoek Veghel-Venray-Nijmegen en heeft een divers en trouw klantenbestand. Afnemers variëren van internationaal georiënteerde ondernemingen tot familiebedrijven en zijn actief in diverse sectoren zoals offshore, scheepvaart, landbouw, baggerindustrie en machinebouw. 

De onderneming heeft een uitstekende naam en reputatie opgebouwd door haar continue focus op kwaliteit, innovatie en flexibiliteit. De onderneming kenmerkt zich door het leveren van een hoge kwaliteit en zich flexibel op te stellen naar haar klanten. Er heerst een open cultuur, de lijnen in deze organisatie zijn kort en medewerkers zijn betrokken bij de onderneming.

Reden van verkoop en beoogde transactie
De DGA kent geen directie opvolging en zoekt een (strategische) partij die de groei- en ontwikkelingskansen van zijn onderneming verder kan benutten. De activiteiten worden gedreven in een besloten vennootschap. De beoogde transactiestructuur is een overdracht van 100% van de aandelen. Om tot een goede overdracht c.q. integratie van de activiteiten te komen, is de ondernemer (indien gewenst) bereid om na overdracht in een nader te bespreken vorm aan te blijven.

Profiel koper

  • Strategische koper;
  • Investeringsmaatschappij;
  • Vermogende MBI-kandidaat met affiniteit in de metaalbewerking.

Een gedetailleerd informatiememorandum is op aanvraag beschikbaar.

Omzet

€ 2.000.000

Winst

EBITDA € 225.000

Aantal Fte

11-20

Regio

Zuid Nederland

Sector

Industrie & productie

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29655

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!