Specialistische uitgeverij

Uitgeven van boeken geproduceerd via ‘printing on demand’


Beschrijving

De onderneming is een bijzondere uitgeverij van relevante omvang die een printing on demand (‘POD’) concept hanteert. Doordat hierdoor met geringe oplagen kan worden gewerkt, hebben ook startende schrijvers een aanmerkelijke kans hun boeken op de markt te brengen. De onderneming is bijzonder ervaren in het begeleiden van (debuterende) schrijvers. Zoals alle uitgeverijen investeert ook deze exclusief in haar uitgaven en vraagt zij haar schrijvers mee te helpen het boek te promoten.

Bijzonderheden
Een doorslaggevend voordeel van POD is dat de uitgever niet voorraadhoudend is en toch zeer snelle levertijden kan garanderen.

Kerncijfers
De onderneming heeft nog nooit verlies gemaakt en is gestaag groeiend. Omzet over 2019 bedraagt bijna 1,3 miljoen euro met een EBITDA van ca. 10%. De groei zet in 2020 door, ondanks de corona-maatregelen. Er werken ca. 12 FTE’s bij de onderneming. De onderneming heeft geen rentedragende schulden. 

Reden voor verkoop
Verkoper vindt het na een jarenlange succesvolle inzet tijd geworden om afscheid te nemen van de onderneming. Een sterke directeur heeft het roer al in handen. Die laatste is in principe bereid nog enige tijd aan te blijven, uiteraard mede afhankelijk van de condities waaronder dat gebeurt.

Transactievorm
Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring zal een informatiememorandum beschikbaar zijn voor een mogelijke geïnteresseerde partij. In principe zal er sprake zijn van een 100% aandelentransactie. 

Omzet

€ 1.300.000

Winst

EBITDA € 130.000

Aantal Fte

11-20

Regio

Midden Nederland

Sector

Media, reclame & communicatie

Type Klanten

B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29547

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!