Start-up in de health sector zoekt financiering

Nederlands testcentrum dat diverse snelle tests kan uitvoeren (waaronder Covid-19)


Beschrijving

De huidige situatie van Covid-19 heeft de ondernemers achter deze start up aan het denken gezet. De overheid komt op korte termijn tegen limieten aan waardoor Corona testlijnen, testlocaties, en testcapaciteiten overbelast raken. Het is dus van groot belang dat er actie wordt ondernomen.

Op dit moment kan men zich alleen maar laten testen bij de GGD, die problemen heeft met de capaciteit waardoor wachttijden oplopen. De onderneming zal werknemers van bedrijven en consumenten o.a. (RIVM-gecertificeerd) testen op Covid-19 en bovendien nazorg bieden aan patiënten en hun naasten. Er zal worden gezorgd dat iedereen snel en effectief getest kan worden en tevens de uitkomst snel kan krijgen. Dit laatste is ook gunstig voor bedrijven, aangezien door de snelle (negatieve) uitslag mensen zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen.

Eerste fase
De eerste testlocatie zal Sept/Okt 2020 geopend worden en richt zich m.n. op het uitvoeren van Covid-19 tests.

Tweede Fase
Maar deze organisatie stopt niet bij COVID-19…
Door samenwerking met een huisartsenorganisatie heeft dit bedrijf 1.500 huisartsen en 5.000 therapeuten tot hun beschikking en zal er effectief te werk kunnen gaan. Deze organisatie werkt samen met professionele spelers in de markt.

Gecertificeerd
De onderneming werkt samen met een aantal (RIVM-gecertificeerde) spelers uit de markt en een coöperatie waar 1.500 huisartsen aan verbonden zijn.

Tests
Naast COVID-19 tests zullen er ook andere tests gedaan kunnen worden, zoals vitaminen/mineralen bepalingen, hormoon- en schildklieronderzoeken, darmflora onderzoeken, PCR en voedselovergevoeligheden. Een aantal van deze tests kunnen nu d.m.v. de onderneming gedaan worden de huisarts zelf i.p.v. dat ze de patiënt door moeten verwijzen. Dit heeft als voordeel voor de huisarts dat deze de test zelf kan doen en hierdoor meer omzet kan maken. De patiënt hoeft geen vervolgafspraak meer te maken voor het doen van de betreffende test.

Investering 
Het oprichten en inrichten van Covid-19 testpunten door Nederland. Een deel van de investering wordt gebruikt voor het aanschaffen van testapparatuur. Daarnaast dienen er transportmiddelen aangeschaft te worden en dient er werkkapitaal voor lopende kosten voorgefinancierd te worden. De totale investering voor de 1e locatie bedraagt 125.000 EUR, hiervan dient er 75.000 EUR gefinancierd te worden door een externe financier.

Verwachte omzet
Er wordt een omzetprognose in het 1e jaar verwacht van +/- 3.000.000 EUR.

EBITDA (Historisch & Prognose)
De EBITDA Prognose voor de 1e 12 maanden bedraagt € 1.500.000.

Aantal Fte

2-5

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

Gezondheidszorg & farmacie, Participatie

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29192

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!