Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Stomerij & wasserij service in Duitsland

Actief in het hart van de drie steden driehoek Aken - Düsseldorf - Keulen, vlakbij de Duits-Nederlandse grens


Beschrijving

Te koop aangeboden wordt een zeer goed draaiende stomerij & wasserij in Duitsland. De wasserij is al meer dan 30 jaar succesvol actief in het hart van de drie steden driehoek Aken - Düsseldorf - Keulen, vlakbij de Duits-Nederlandse grens.

Bijzonderheden
De kernwaarde van het bedrijf is gericht op behandeling van wasgoed dat bijzondere zorg, nauwkeurigheid en professionaliteit behoeft. In tegenstelling tot de grote wasserijen, die genoodzaakt zijn zich op grote verwerkingshoeveelheden te concentreren, ligt de kracht van deze wasserij in het persoonlijke aanbod van een breed scala aan diensten. Zo hebben zij een gratis haal- en brengservice met eigen bestelwagens en een persoonlijke service, waarbij eigen wensen en eisen gerespecteerd worden.

Klanten
De onderneming bedient voornamelijk klanten uit de hotel en horecabranche. Deze groep vormt het zwaartepunt van de bedrijfsactiviteiten en omzet. Desalniettemin kunnen ook privé personen bij hun terecht. In dit opzicht bevinden zij zich in een uitstekende concurrentiepositie. Naast de drie bovengenoemde steden bestaat haar clientèle uit een groot aantal klanten uit het naburige Nederland. Er heerst een uitstekende werksfeer onder de medewerkers, waarvan sommigen al jaren in dienst zijn. De medewerkers zijn op de hoogte gesteld van de geplande verkoop en hebben hiermee ingestemd.

Vestigingen
De ruimtes van de wasserij worden gehuurd. Een overname van het langdurige huurcontract door de nieuwe exploitant vormt geen probleem. Als onderdeel van het gehuurde onroerend goed, onderhoudt het bedrijf een winkel voor de passant.

Machinepark
De wasserij is uitgerust met een compleet en goed onderhouden machinepark. Vlotte verwerking, ook bij topdrukte is gegarandeerd. Er is tevens voldoende ruimte en machinecapaciteit beschikbaar voor een omzetgroei. De verkoop en overdracht van de wasserij kan op korte termijn plaatsvinden.

Bereidheid eigenaar
De huidige eigenaar is uiteraard nog beschikbaar voor een overgangsperiode.

Overige bedrijfsgegevens:

  • Omzet: € 500.000,-
  • Aantal medewerkers: 10
  • Huurcontract voor 430m²: lange termijn, minimaal 10 jaar.
  • Verkoop als asset deal
  • Verkoopprijs: € 180.000,- 
Omzet
€ 500,000
Aantal FTE
6-10
Regio
PLZ 5 Duitsland
Sector
Zakelijke dienstverlening, Overig
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26735