Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Tandartspraktijk Noordoost-Nederland

Inclusief woning


Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een goed onderhouden tandartspraktijk met woonhuis in het noordoosten van Nederland. De praktijk beschikt over twee behandelkamers en heeft een patiëntenbestand van circa 2.500 patiënten.

Personeel
Op dit moment zijn er 2 tandartsen (1,6 FTE) en 2 assistenten in dienst van de onderneming.

Financiële informatie
De omzet over 2017 bedroeg circa € 390 duizend en het resultaat (voor belastingen) circa € 130 duizend. Ten aanzien van 2018 verwacht opdrachtgever een omzet te realiseren van circa € 430 duizend. De huidige eigenaar ziet nog voldoende mogelijkheden om de praktijk verder uit te breiden. Op korte termijn zou dit kunnen door 1 dag extra te werken (de praktijk is nu 1 dag in de week gesloten). Op langere termijn biedt de locatie voldoende uitbreidingsmogelijkheden, zodat bijvoorbeeld een derde behandelkamer kan worden gerealiseerd.

Object van verkoop
De tandartspraktijk maakt onderdeel uit van het woonhuis van verkoper. De woning betreft een in het stadscentrum gelegen riet gedekte 2-onder-1 kapwoning (bouwjaar 1923) met inpandige praktijkruimte. Verkoper wenst de volledige praktijk en het woonhuis te verkopen.

Reden voor verkoop
De huidige eigenaar is zelf al langere tijd werkzaam op een andere locatie en hij heeft aangegeven dat hij zich meer wil gaan toeleggen op die locatie. Verkoper wil zorgen voor een goede overdracht en desgewenst de koper nog een nader overeen te komen periode te ondersteunen als tandarts en als officemanager.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Activa/passiva transactie, waarbij u eigenaar wordt van (een deel van) de bezittingen van de onderneming.

Geschikt voor
Deze onderneming is bijzonder interessant voor een ondernemende tandarts die een goedlopende bestaande praktijk met woning en uitbreidingsmogelijkheden wenst over te nemen.

Omzet
€ 390,000
Winst
EBIT € 140,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Noord Nederland
Sector
Gezondheidszorg & farmacie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25770
Rechtsvorm
Eenmanszaak