Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Technisch familiebedrijf actief in nichemarkt met internationale klanten

Specifieke modificatie van intern transport materieel door technisch gespecialiseerd personeel


Beschrijving

Onderneming biedt technische oplossingen voor intern transport materieel en beschikt over een internationaal klantenbestand. Klanten zijn aansprekende leveranciers van intern transport materieel, eindgebruikers zijn bekende internationale partijen.

Bijzonderheden
De onderneming is actief in een technische nichemarkt (slechts 5 vergelijkbare partijen in Europa) en levert een complete set aan services aan haar klanten. De onderneming beschikt over technisch geschoold en gecertificeerd personeel. 

Wet- en regelgeving
De afzetmarkten waaraan de onderneming levert zijn onderhevig aan strenge wet- en regelgeving. Door specifieke modificaties van intern transport materieel voldoen de producten aan de hoge eisen binnen deze sectoren (logistiek, olie&gas etc).

Contracten
Op basis van onderhoudscontracten zijn klanten ook na ontvangst van producten verbonden aan de onderneming. Door de hoge kwaliteit van de service, strakke levertijd, concurrerende prijzen en de after-service wordt de onderneming door veelal van haar klanten gezien als preferred supplier.

Markten
De onderneming is internationaal georiënteerd; 50% van de omzet wordt gerealiseerd in NL, de rest in Europa. 

DGA
Op dit moment wordt de onderneming aangestuurd door een algemeen directeur, sales manager en vervult de grootaandeelhouder een strategische rol. De algemeen directeur is voornemens in 2020 de onderneming te verlaten. De sales manager blijft actief binnen de organisatie.

Aangeboden belang
Doel van de transactie is het verkopen van een meerderheidsbelang aan een geschikte MBI-kandidaat of strategische koper.

MBI-kandidaat
In geval van verkoop aan een MBI-kandidaat is de onderneming op zoek naar een operationeel verantwoordelijke, heeft kennis en ervaring met klanten op MKB en corporate level. Technische kennis is een pre, maar geen vereiste. 

Inbreng
De grootaandeelhouder is bereidt om terug te investeren in het bedrijf en om gezamenlijk met de koper te bouwen aan het bedrijf. Een MBI-kandidaat dient minimaal € 300.000 te kunnen inbrengen. 

Omzet
€ 2,500,000
Winst
EBITDA € 500,000
Aantal FTE
11-20
Regio
West Nederland
Sector
Automotive, transport & logistiek, Industrie & productie
Type klanten
B2B
Profielnummer
#28615
Rechtsvorm
B.V.