Technische groothandel

Met een webshop
Technische groothandel met stabiele winst met groeipotentie gevestigd in de Euregio. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 2.200.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Groothandel
Vastgoed

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29834

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Deze winstgevende onderneming met webshop rustend op 3 pijlers t.w. een technische groothandel w.o. gereedschappen, aandrijftechniek, bevestigingsmaterialen e.d; staal-en non-ferro handel en handel in industriële en technische gassen. Het bedrijf is stevig verankerd in de Euregio, exporteert ook naar België en Duitsland en heeft een grote en brede klantenbasis.

De klanten
Het klantenbestand is zeer uiteenlopend van productiebedrijven tot installateurs, zzp’ers, bouwondernemingen, toeristenbranche en laboratoria. Deze worden uitstekend bediend met technische artikelen, onderdelen en speciaal-producten. Veel klanten waarderen het 'one-stop-shop'-model

De locatie 
Het bedrijf is stevig verankerd in de Euregio met een bestaansgeschiedenis van 75 jaar. Het bedrijf is zeer gunstig gelegen op een kleinschalig industrieterrein met woonmogelijkheid. De verkeersverbindingen zijn optimaal dicht bij autowegen ook richting Duitsland en België

De omzet
Het omzetniveau bedraagt ca. EUR 2.200.000 op jaarbasis en is structureel winstgevend.

Werknemers
Er zijn 11 werknemers incl. de DGA werkzaam binnen de onderneming.

Reden voor verkoop
De eigenaar is vanwege leeftijd en gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat, waarbij hij vanzelfsprekend bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf.

Profiel kandidaat-koper
De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de branche. Ook voor een MBI-kandidaat met kennis en kunde biedt de onderneming een stabiele en winstgevende propositie met stevige groeikansen met name door gebruik te maken van moderne marketingtechnieken en facelift van de website en webshop.

Voorgestelde transactie
Een aandelentransactie waarbij koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming alsmede het onroerend goed heeft de voorkeur.

Het O.G. dat deel uitmaakt van de transactie is ondergebracht in een BV, welke tevens de aandelen houdt van de handelsonderneming.

Het O.G (3.000 m2), dat deels (500m2) is verhuurd aan een solide partij, beslaat ook een woonhuis, dat mag worden bewoond op het kleinschalig industrieterrein, en ook deel uitmaakt van het onroerend goed.

Procedure
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.

Transactievorm/aangeboden belang
Een aandelentransactie waarbij 100% de aandelen van de O.G. BV worden overgenomen heeft de voorkeur.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!