Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Technische handelsonderneming toeleverancier olie/gas/maritiem

Volledig actief in de B2B markt


Beschrijving

Bedrijf welke actief is sinds in 1991 levert een breed scala aan producten aan de olie-, gas- en maritieme industrie. 

Bijzonderheden
De productengamma bestaat deels uit vertegenwoordigingen voor de Europese markt en deels uit zelfstanding vervaardigde producten onder eigen label.

Producten
Onze producten varieren van miniatuur kleppen tot elektrische verwarmingssystemen voor de proces industrie alsmede Industriele motoren. Een andere belangrijke inkomstenbron heeft betrekking op vergelijkbare producten die wij gedurende de afgelopen 28 jaar hebben vervaardigd onder eigen onderdeelnummers waarbij klant bij vervanging aangewezen is op ons. Deze producten vormen een significante bijdrage aan de winst vanwege de relatief hoge verkoop marges.

Niche
Vanwege de nichemarkt waarin wij opereren zijn we een relatief zeer winstgevende onderneming wat wij met 2 man runnen.

Potentieel
Het bedrijf heeft een groot potentieel met een professioneel management en meer inzet op verkoop gebied. Actieve verkoop alsmede relaties met leveranciers is door persoonlijke problemen enigszins verwaarloosd. Dit in tegenstelling tot onze service en inzet, hierdoor hebben we een goede reputatie opgebouwd als een betrouwbare leverancier.

Markt
Onze markt is redelijk immuun voor economische teruggang, wel merken wij een relatie met investeringen op Olie en gas. Er is een solide minimum winst die stabiel gedurende vele jaren op een nivo ligt tussen de 140 en 200.000 Euro.

Vestiging en inventaris
Het bedrijf is op dit moment gesitueerd in Zuid-Holland maar is onafhankelijk van vestigingsplaats. We hebben een beperkte opslag van 30 m2 Maximaal nodig voor voorraad artikelen, scholingsnivo van personeel is MTS. Gezien onze omvang en vaste klandizie is voor onze operaties geen vreemd vermogen nodig.

Klanten
Onze klanten zijn verspreid over Europa en we werken onder andere met Internationale ondernemingen, waaronder bekende merken en namen, scheepswerven en installateurs.

Profiel koper en bereidheid eigenaar
Het bedrijf zou het best passen bij een onderneming die al op deze markten aktief is en niet bedoeld voor een avonturier die geen ervaring en affiniteit heeft met deze markten. De intentie is het bedrijf geleidelijk over te dragen binnen een periode van 1 tot 1,5 jaar., de eigenaar zal de nieuwe persoon of organisatie intensief begeleiden.

Kerncijfers
De winst is in het verleden (2008 - 2014) aanmerkelijk hoger geweest (350- tot 400.000 Euro) en kan weer hersteld worden met een professionele(re) verkoop inspanning. Hoewel dit winstniveau in vergelijking met de omzet onwerkelijk hoog lijkt, is dit aantoonbaar over de laatste 10 desnoods 15 jaar middels jaarcijfers, aangiftes etc.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel 1) een Aandelentransactie als 2) een Activa transactie. Dit ter bespreking in onderling overleg.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet
€ 446,000
Winst
Nettowinst € 190,000
Aantal FTE
1
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
Groothandel, Industrie & productie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26147
Rechtsvorm
B.V.