Thuiszorg- en bijscholingsorganisatie

Compleet thuiszorgconcept met bijscholingen voor verplegenden

Thuiszorg- en bijscholingsorganisatie ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 630.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Midden-Nederland

SECTOR

Gezondheidszorg & farmacie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29937

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Twee afzonderlijke vennootschappen die operationeel en commercieel samenwerken. Eén entiteit levert bijscholingen voor zorgverleners in de thuiszorg en instellingen, de andere is actief in de thuiszorg. Hier wordt het merendeel van de omzet en resultaten mee behaald.

Bijzonderheden
De thuiszorgonderneming bestaat sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw en heeft in haar lange historie een solide netwerk van verplegend personeel en klanten verzameld. De oprichter heeft zelf een zorgachtergrond en begon de onderneming vanuit de overtuiging dat mensen met goede en professionele zorg, langer en gelukkiger thuis kunnen blijven wonen. 

Intermediair
De thuiszorgorganisatie fungeert als intermediair tussen cliënt en verzorgende en coördineert de zorgvraag vanuit haar kantoor in de Randstad. Men bemiddelt tussen zorgverlener en cliënt met oog voor de continuïteit van de relatie.

Kerncijfers
De omzet in 2020 kwam uit op omstreeks € 640.000, het bedrijfsresultaat kwam uit op iets boven de € 230.000. De vraagprijs voor de combinatie van beide vennootschappen is € 795.000.

Kansen
Kansen liggen op het vlak van integratie met bestaande activiteiten, als tijdelijke overbrugging voor cliënten naar intramurale zorg, positionering in een nichemarkt binnen ouderenzorg, centralisatie van administratieve taken, tariefsaanpassingen en besparingen op overheadkosten. In de toekomst worden door de overheid bovendien meer eisen gesteld aan de kwalificaties van zorgverleners. Met de overname verkrijgt koper de mogelijkheid de bijscholingstaken in eigen beheer uit te voeren.

Reden voor verkoop
De enige aandeelhouder van beide bedrijven bereikt binnen afzienbare tijd de pensioengerechtigde leeftijd. 

Geschikt voor
De koper is bij voorkeur een strategische partij die met de activiteiten van beide vennootschappen waarde kan toevoegen aan de eigen operatie. Een interessant bedrijf voor een dienstverlener actief in de (thuis-)zorgsector met de ambitie om te groeien en te diversifiëren.  

Online Kerstshow woensdag 8 december 16.00 - 17.00 uur

Online Kerstshow


Interactief programma waarbij we samen met een aantal gasten (o.a. Pieter Schoen, Robert De Boeck en Thijs Verheul) terugkijken op het turbulente overnamejaar 2021 en uiteraard vooruitblikken naar wat het nieuwe jaar gaat brengen.

De Kerstshow wordt afgesloten met de uitreiking van de Fusie & Overname Awards 2021.