Tool DNA-database voor paarden

Voorspellen van prestatie van spring- en dressuurpaarden op basis van DNA
Ontwikkeling van een tool die op basis van DNA-testen de prestatie van spring- en dressuurpaarden voorspelt. Neem contact op via Brookz
OMZET

Op aanvraag

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

1

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Agri & food
Gezondheidszorg & farmacie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#28970

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Ontwikkeling en exploitatie van een tool – DNA-database en algoritmen – die op basis van DNA-testen de prestatie van spring- en dressuurpaarden zal voorspellen.

De ondernemer
De ondernemer is een zeer ervaren paardenfokkerij-expert én heeft ervaring met DNA-testen. Na zijn agrarische en bedrijfskundige opleiding begon zijn beroepsmatige carrière in het toegepast onderzoek voor de paardenhouderij. Daarna is hij zeventien jaar fokkerijmanager geweest bij een vooraanstaand paardenstamboek. Onder zijn leiding is een DNA-test voor de gewrichtsaandoening osteochondrose bij paarden ontwikkeld en in de markt gezet. Door zijn ervaring als fokkerijmanager, internationaal keurmeester en executive member van de World Breeding Federation for Sporthorses beschikt hij over een groot internationaal paarden netwerk.

Genotype
De onderneming bouwt een DNA-database met genotype en fenotype van 6.000 paarden als referentiepopulatie. Daaruit wordt een voorspellingsvergelijking (algoritme) afgeleid. Op basis van dat algoritme kan het DNA van nieuwe veulens / paarden worden gelinkt aan hun kwaliteiten.

Status quo
De BV is opgericht op 16 juni 2020. De oprichter en eigenaar is tevens enig directeur / bestuurder. De onderneming vormt een consortium met NEOGEN Ltd en het Belgisch Warmbloed Paardenstamboek (BWP) en het Hannoveraner paardenstamboek.

NEOGEN
NEOGEN is wereldwijd marktleider op gebied van DNA-testen voor voedselveiligheid en veehouderij. NEOGEN beschikt over moderne laboratoria voor het ‘lezen’ van DNA en over een wereldwijd sales netwerk in de veehouderij. NEOGEN levert een bijdrage in de ontwikkeling van de test door genotyperen van de referentiepopulatie (in kind) en beschikbaarstelling van een ontwikkelfee (cash) voor Equine Genomics. NEOGEN krijgt in ruil daarvoor exclusief verkooprecht voor vijf jaar. Equine Genomics wordt eigenaar van alle IP-rechten en ontvangt royalty’s per test.

Stamboeken
De stamboeken leveren data voor de ontwikkeling van de test. Als tegenprestatie ontvangen zij korting bij afname van de test. Bovendien hoeven zij door deelname aan het consortium niet zelfstandig te investeren in R&D op dit terrein.

Commitment
Tot slot zijn er stoeterijen en eigenaren van paarden die de onderneming commitment geven en financieel participeren.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!